Ajaki siker született a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei tűzoltók horgászversenyén

Helyi hírek

Egyéni horgászbajnokságot szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség múlt pénteken. A XII. Turkó Sándor Tűzoltó Emlékversenyt a Székely Őzetanya Horgásztó területén rendezték meg, ahol az előző évek adatait tekintve, rekordszámú, hatvanöt  hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltó horgász versengett. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szervezők három részre osztották a területet és három mérlegelő bizottság is megkezdte a munkáját. Már az első percekben is volt dolguk a mérlegelőknek, hiszen rengeteg bot görbült és a tóban fogható halfajták mindegyike – ponty, amur, keszeg, kárász, harcsa, süllő – horogra akadt.

Az eredményhirdetés előtt a szervezők és a horgászok megemlékeztek a verseny névadójáról, az egykori gávavencsellői ÖTE parancsnokról, Turkó Sándorról, valamint az idei év elején elhunyt, a szervezésben minden éven aktívan résztvevő Fecske László ny. tűzoltó őrnagyról is.

A XII. Turkó Sándor Tűzoltó Emlékverseny eredménye:

helyezett: Pekola Miklós (Ajaki Tűzoltó Egyesület) 82 570 gramm,
helyezett: Kovács György (Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség) 41 635 gramm,
helyezett: László Attila Zoltán (Hazard Team, Nyírbátor) 39 445 gramm,
helyezett: Kékesi Csaba (Csengeri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság) 32 650 gramm,
helyezett: Kovács Tibor (Ajaki Tűzoltó Egyesület) 31 475 gramm,
helyezett: Szuromi András (ContiTech létesítményi tűzoltóság) 29 225 gramm.
Különdíj járt a legnagyobb halat fogó tűzoltónak, Kékesi Csabának (Csengeri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság), aki egy 7 305 grammos pontyot is horgászott.

A tűzoltó horgászoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, Schweglerné Erdős Tünde tűzoltó ezredes is gratulált.