Átadták a felújított Szélsőbokori utat

Helyi hírek

Befejezték a kivitelezési munkákat a Szélsőbokori úton. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 920 millió forint, 100%-os támogatású, vissza nem térítendő összeget fordított a Szélsőbokori út fejlesztésére.

A másfél kilométer hosszan megépült út mellett padkákat és csapadékvíz-elvezető csatornákat is építettek.  A Szélsőbokori út lakóövezeti részein a hiányzó járdaszakaszok kiépítésre, a meglévő szakaszok pedig szabványosításra kerültek, ezzel is biztosították a biztonságos gyalogos közlekedést.

“Ez a fejlesztés a Kertváros nyugalmát, biztonságos közlekedését segíti, és mivel vannak itt olyan nagy cégek, foglalkoztatók, mint a Michelin, az Eissmann, a Continental, így a munkába járáshoz is nagyon fontos, hogy ilyen minőségű út épüljön. A tágabb keretben pedig a városvezetésnek az a régóta meghirdetett és évek óta folyó programja, hogy Nyíregyházának legyen egy erős gazdasága, ami színvonalas munkahelyeket biztosít, ennek pedig vannak közúti infrastrukturális fejlesztési követelményei. Nagyon örülök, hogy itt, a Kertvárosban azt gondolom, maximálisan teljesítettük eddig “– mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A projekt keretében az útszakasz a Tiszavasvári útnál megépült körforgalmi csomóponttól kezdődően teljes hosszában felújításra került a Rókabokori út csomópontig. Összességében a beruházás biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő részére.