Viharkárok Debrecenben

Viharos hétvége Hajdú-Biharban: több mint 200 riasztást kaptak a tűzoltók

Helyi hírek

A péntek délutáni vihar nagy mennyiségű csapadékkal érkezett, ezért a faágak eltávolítása mellett a szivattyúkat is használták az egységek a helyreállításhoz a hétvégén.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyik épületének alagsorát is elárasztotta az esővíz és a Déri Múzeum pincéjében is állt a csapadék.

A pénteki viharkárok felszámolása szombaton is tartott, amikor újabb szél és jégeső érkezett Hajdú-Biharba. Nagyrészt Debrecenben volt műszaki mentés, de Hortobágyon két családi ház tetőszerkezetét is fóliázni kellett, mert a megrongálódott részeken beáztak az épületek. A családok otthonaikban maradhattak és személyi sérülés nem történt szombaton sem.

kidőlt fa

Vasárnap is folyamatosan esett, de vízszivattyúzásra már nem volt szükség, favágásra annál inkább. A debreceni Borbíró téren a forgalmat akadályozták a lehasadó faágak, a debreceni Monostorpályi úton pedig személyautóra szakadt egy faág. A hétvégén a hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltók is segítették a viharkárok gyors felszámolását – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Házak tetejét bontotta meg a vihar Hajdú-Biharban, országszerte rengeteg a kár