Új szárnyat alakítanak ki a nyíregyházi Honvéd utcai bölcsődében

Helyi hírek

600 millió forintos 100%-os vissza nem térítendő támogatásból 36 férőhelyes, új bölcsődei szolgálatot hoznak létre Nyíregyházán a Honvéd utcán. 

Az „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című pályázat keretében  a Honvéd utcai ingatlanon kihasználatlanul álló épület felújításával, hozzáépítésével 3 db 12 fős csoportszobát magába foglaló bölcsőde jön létre. A létesítményben parkolóhelyek, akadálymentesített parkoló, játszóudvar, kerékpártároló, gyermekkocsi tároló, tálalókonyha is helyet kap. A beruházás az akadálymentesítés és az energiahatékonysági szempontok szerint valósul meg, így megújuló energiaforrásokat fognak kiépíteni. A projekt keretein belül már megvalósultak fejlesztések, mint például a vízpermetezők telepítése. A bölcsőde felújítása már félig befejeződött és várhatóan   ősszel befejeződnek a munkálatok.

„Természetesen szülőkre is gondolunk, hiszen a kettő elválaszthatatlan. Ezért is mondtam azt, hogy reményeink szerint nőni fog a bölcsődei igény, hiszen mennek a munkateremtő beruházások. Önkormányzatunk már évek óta komplex módon támogatja a fiatal családosokat. 7-8 éve térítési díjakat nem kérünk, tehát az önkormányzat 20-30 millió forint körüli összeget magára vállal. A hazaváróprogram többek között a lakásszerzési támogatást is magába foglalja, és mint ahogy általában komplex fejlesztésekben gondolkodunk: a bölcsődei férőhelyek kialakítása is egy nagyon fontos elem lesz a gyerekes családok számára.” – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Két új óvodát is átadtak Nyíregyházán