Sötét parkolóban rabolta ki ismerősét, bíróság elé állították

Helyi hírek Ország Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a férfit, aki kevés pénzért bántalmazta ismerősét.

A vád szerint a tiszacsegei férfi 2023. június 2-án este elhatározta, hogy pénzt szerez édesanyja volt élettársától, mivel tudta, hogy aznap kapott fizetést.

Az elkövető az élettársával és egy barátjukkal együtt 22:00 óra körül a férfi házához ment, de nem találták otthon, ezért egy helyi presszóhoz mentek, mert tudták, hogy a sértett gyakran jár oda.

A vádlott megkérte élettársát, hogy hívja ki a férfit a parkolóba. Az elkövető a kivilágítatlan helyen várta áldozatát, akitől pénzt kért, majd amikor a sértett ezt visszautasította, a vádlott ököllel arcon ütötte őt. A férfi ettől a földre esett, majd a tettes a nadrágzsebéből kivett 1.340 forintot, ezután távozott a helyszínről.

Az elkövető bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett, de a sérült testtájékra és az elkövetés módjára figyelemmel a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. A férfi kára megtérült, mert a balmazújvárosi rendőrök az elkövetőt még aznap őrizetbe vették, az ellopott pénzt lefoglalták tőle és visszaadták tulajdonosának.

A Debreceni Járási Ügyészség az tettét beismerő, letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2023. július 20-án délután a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A járásbíróság ítélete nem jogerős, az ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vette.