Hajdúszoboszló külföldi munkások

“Feketeseggű majmoktól” rettegnek a hajdúszoboszlóiak, visszaüthet a Fidesz gyűlöletpolitikája

Helyi hírek

Nem örülnek a hajdúszoboszlói munkásszálló lakóinak a helyiek. Nemtetszésüket rendre hangoztatják a közösségi oldalakon is, ebből igyekszik most politikai tőkét kovácsolni egy független képviselő.

A Szoboszlón Hallottam nevű Facebook-csoportban durva, rasszista hangnemű posztok is megjelenhetnek, itt van például ez (időközben törölték):

Hajdúszoboszló külföldi munkások

A kommentek többsége helyeslő, de úgy tűnik, a Fidesz által nagyjából nyolc éve, a menekültválság idején csúcsra járatott idegenellenesség a kormánypárt ellen fordulhat.

Hajdúszoboszló külföldi munkások

Az elégedetlenségi hullámot igyekszik meglovagolni Jónás Kálmán független önkormányzati képviselő is, aki Facebook-oldalán nyílt levelet tett közzé Hajdúszoboszló szállásadóinak címezve.

Mint írja, nagyon fontos ügyben keresi őket, és már nem nézheti tétlenül, ami a városban történik.

A debreceni ipari parkban folyó építkezések miatt több ezer munkavállalónak szükséges rövid időn belül szállást biztosítani. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy miért építik ezeket, a kivitelezés akkor is elkezdődött vagy el fog kezdődni, ha az egész megye tiltakozik ellene. Most ne foglalkozzunk azzal se, hogy szavak szintjén évek óta küzdünk a bevándorlás ellen, most mégis hívjuk és várjuk a külföldi tömegeket

– fogalmaz a képviselő. hozzátéve, a megyében Hajdúszoboszló az egyetlen település, amelyik képes ezeknek a külföldi munkavállalóknak szállást biztosítani. A fejvadász cégek pedig már elkezdték lefoglalni azonnal, vagy akár szeptembertől azokat a szálláshelyeket, ahová behoznák a vendégmunkásokat.

Jónás Kálmán arra kéri a szállásadókat, hogy – a csábító ajánlatok ellenére – ne írják alá a szerződéseket, ne hagyják, hogy több ezer külföldi lepje el a várost. A képviselő úgy véli, a külföldiek jelenléte aláássa Hajdúszoboszló hírnevét és turisztikai vonzerejét. Következtetése szerint végső soron a szállásadók járnak majd rosszul, mert a melósok miatt kevesebb turista érkezhet a városba.

Fotó: Facebook/Jónás Kálmán