Filemon Mihály Nyírmártonfalva

Jogerősen is pert vesztett Filemon Mihály, az EU-s pénzeket elherdáló nyírmártonfalvai polgármester

Helyi hírek

A Fővárosi Törvényszéken jogerőssé vált az ítélet, amely egyetlen kérdésben sem adott igazat Nyírmártonfalva fideszes polgármesterének – tudta meg a Media1 Bodoky Tamástól, az Átlátszó oknyomozó portál főszerkesztőjétől.

Mint ismert, a 60 millió forintos uniós támogatásból felépített lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyét az Átlátszó teregette ki, Filemon Mihály polgármester pedig helyreigazítást követelt.

Az elsőfokú ítélet szerint a tényfeltáró portál közlései helytállóak voltak, most pedig jogerősen is kimondta a bíróság:

Filemonnak nincs igaza.

A polgármester azzal jött, hogy a 60 millió forintot magánemberként nyerte meg, mivel a támogatást még nem fizették ki neki. Azt is állította, hogy nem kapott közel félmilliárd forint uniós támogatást erdőtelepítésre, mert a megítélt 470 millió forint 12 évre szól. Filemon Mihály azt is kifogásolta, hogy az Átlátszó cikke szerint a lombkorona nélküli lombkoronasétány eredtileg tervezett hossza 50 méter, holott az végül 80 méteres lett.

A lombkoronaösvénnyel híressé vált nyírmártonfalvai polgármester a lakosságra is áthárítja az őt ért kritikákat

Az Átlátszó az összes vitatott adatot dokumentumokkal igazolta: az uniós pályázatokat nyilvántartó kormányzati oldal és a közbeszerzési értesítő is a lapban közölt tényeket rögzíti. Az pedig a bíróság szerint is irreleváns az ügy megítélése szempontjából, hogy az uniós támogatás kifizetése mikor történik meg

– írja a Media1.

A bíróság Filemonnak azt az érvelését is elutasította, hogy ő nem közszereplő, mivel az uniós pályázaton még a 2019-es polgármesterré választása előtt indult. A jogerős ítélet szerint Filemon Mihálynak a perköltséget is ki kell fizetnie.

Lassan világhírű lesz Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester elcseszett lombkoronaösvénye