Wu Kai CATL

Rangos feltalálói díjjal tüntették ki a CATL vezető kutatóját

Helyi hírek

Wu Kai, a CATL vezető kutatója és csapata nyerte el a „European Inventor Award  2023” díjat, amely az egyik legrangosabb európai feltalálói díj – tájékoztatta portálunkat a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.

Azt írják, a CATL kutatója a nívós elismerést az „Európai Szabadalmi Hivatal tagállamain kívül eső országok” kategóriájában nyerte el a  biztonságos lítium-ion akkumulátor fejlesztéséért. Az értékes szakmai elismerést a tudós és csapata július 4-én a spanyolországi Valenciában vehette át az „European Inventor Award 2023”  díjátadón.  

„Nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos díj elnyerése, ami irányt mutat számomra és a CATL  számára további innovációs törekvéseinkhez. Fontos ügyről van szó, hiszen a fejlett és  megbízható akkumulátorainkkal hajtott elektromos járművek egyre több ember számára teszik  lehetővé a fenntartható közlekedést és életformát, hozzájárulva ezzel a világszintű  energiaátmenet megvalósulásához. Remélem, hogy egyre több fejlesztő kötelezi el magát az e mobilitás és az energiaátmenet mellett, hogy közösen még több innovatív megoldással  segíthessük az emberiséget”

– mondta Wu Kai. 

CATL Debrecen: a többség elutasítja, de eddig csak néhány százan írták alá az EU-s petíciót

Az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) által 2006-ban alapított Európai Feltalálói Díj egy  nemzetközileg elismert innovációs díj, amely azokat a feltalálókat díjazza, akik kitartásukkal,  találékonyságukkal és kreativitásukkal utat nyitnak egy jobb és élhetőbb jövő felé. Az „Európai  Szabadalmi Hivatal tagállamain kívül eső országok” kategória az ESZH 39 tagállamain kívül eső  európai szabadalmat kapott kiemelkedő feltalálók munkáját ismeri el.