Szeged, Retek utca, Kétfarkú Kutya Párt, Rubik kocka, átfest

Kétharmados Rubik kocka Szegeden a Retek utca végén

Helyi hírek Ország

Történés: a Zöld város programban felújított Retek utca József Attila sugárúti végén álló betontömbök egyikét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szegedi szervezete átfestette Rubik kockának.

Az akció messze nem előzmény nélküli, legutóbb békává változtattak. No nem egy királyfit, hanem egy 5 éve bontásra ítélt “remekművet” sikerült újraértelmeznie a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Szegedi Főosztályának az Erős János utcában. A párt passzivistái amúgy is gyakran festegetnek feliratoznak, több űrállomást is köszönhet már nekik a város – legutóbb Jedi lovagokkal védték meg a szegedi biciklis férfiak fogamzóképességét a Petőfi Sándor sugárúton.

Bontás előtt változott békává az ivókút Tarjánban

Mostani alkotásuk vitathatóbb, eltekintve attól, hogy mekkora képzelőerő kell ahhoz, hogy ezekről az “utcabútorokról” egy zöld város jusson az eszébe a nagyérdeműnek, az egyszeri halandónak. Így van ezzel a Facebook népe is.

“Az eredeti program neve, melynek keretében ez a beton gyönyörűség készült: “Zöld város kialakítása Belső-Tarjánban”. Jelenleg a közeli italboltból ideszivárgó alkoholisták gyűjtőhelyeként funkcionál. Remek talponállót sikerült nekik varázsolni. A festés egyébként fa..a lett.” – így az egyik kommentelő a kétfarkúak közösségi oldalán.

Mondjuk nekem a Rubik kockáról sem jut eszembe a zöld város, bár kétségkívül színes, inkább a kétharmados többség villan be, mert hogy ez így csak egy rendes kocka kétharmada. És mi jut eszébe a nagyérdeműnek, az egyszeri halandónak az elmúlt bő évtizedben a kétharmadról?

Ha híres, nagy múltú, politizáló internetes portál lennénk, rögvest meg is szavaztatnánk olvasóinkat, szereti-e a kétharmadot. Lenne igen, nem és tartózkodó opció is, mint amikor valaki nem megy el voksolni. Ezúttal azonban nem szavaztatunk, csak szemlélődünk.

Egy amerikai fiatal 3,13 másodperccel megdöntötte a Rubik-kocka kirakásának világrekordját

Arra viszont vén fejjel kíváncsi lennék, valós-e a festés, vagyis lehet-e olyan állapotba hozni a Rubik kocka egyik kétharmadát, mint ahogyan azt a kétfarkúak festették. Azaz, egy kézben tartott logikai játék volt az alkotás ihletője, vagy csak úgy nekiestek.

-ka-

Fotók: Frank Yvette