Hódmezővásárhely, Tornyai János múzeum, Rapcsák András út

A szegedi Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

Helyi hírek Kultúra Ország

Fénytár címmel nyílik kiállítás az idén hetvenedik születésnapját ünneplő, Szegeden élő és alkotó Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból szombaton a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban – tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.

Az 1977 óta kiállító Popovics Lőrinc szobrászművészt sajátos kő- és üvegkompozícióiról ismerheti a Vásárhelyi Őszi Tárlatok közönsége. Munkáit a transzparencia, a fény, az optikai hatások kutatása jellemzi. Csiszolt és letisztult formavilágát a természet, a gleccserek és a jéghegyek, valamint az ősi európai kultúrák formavilága ihleti – írták.

Az augusztus végéig látható tárlaton csaknem félszáz, különleges, selymesre csiszolt, kő és üveg felhasználásával készült, jéghegyeket idéző alkotás szerepel.

Popovics Lőrinc a szegedi Tábor utcai Képzőművész Körben, majd 1976 és 1980 között a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végezte tanulmányait, 1990/91-ben posztgraduális továbbképzésen vett részt a Magyar Iparművészeti Főiskolán. Mesterei Fritz Mihály, Lapis András és Rétfalvi Sándor voltak.

Nyitókép: Frank Yvette