Szeged, Alsóvárosi hulladékudvar, hulladákudvar, szemét, MOHU MOL

Nem lesz szerdán szünnap a szegedi hulladékudvarokban, de időpontot kell foglalni

Gazdaság Helyi hírek Ország

Hétfőtől szombatig nyitva lesz valamennyi hulladékudvar Szegeden, igénybevételéhez regisztráció szükséges és időpontot is kell foglalni mielőtt beállítunk egy zöldhulladékkal vagy lommal tele csomagtartóval, utánfutóval.

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. július 1-jétől a körforgásos gazdálkodás megvalósításának előmozdítása és a hulladékgazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében a hulladékgyűjtő udvarok működésében is fejlesztéseket, változtatásokat hajt végre – írja a megyeszékhely önkormányzati portálja, a szeged.hu.

A következő hónaptól az eddig érvényes területi megkötések nélkül bármely hulladékudvar szolgáltatásait országosan igénybe vehetjük már egy magyarországi lakcímkártya felmutatásával. A hulladékudvaroknak Szegeden ezután hétfőtől szombatig nyitva kell lenniük, eddig szerdánként zárva voltak. Július 1-jétől viszont valamennyi hulladékudvar, azaz az alsóvárosi, a baktói, a gyálaréti, a kiskundorozsmai, a szentmihályi, a szőregi, a tápéi és a vértói, valamint a Komposztáló úti központi depóban is reggel 8 órától 16 óra 20 percig nyitva tartanak. Az utolsó beszállítót 16 órakor fogadják a hulladékudvarok, illetve a délben kezdődő 20 perces ebédszünet előtt 11 óra 40 perckor vesznek át utoljára hulladékot.

Elég egy lakcímkártya a szolgáltatás igénybevételéhez, nem lehet „csak úgy” odamenni: a MOHU előzetes regisztrációs rendszert is bevezet július 1-jétől. Ez azt jelenti, hogy előzetesen időpontot kell foglalni – ezt már június 26-ától megtehető:

– telefonon a 06-80/180-480-as számot kell hívni, majd a 2-es gombot megnyomni. Ügyfélfogadási időben ünnepnapok kivételével hétfőtől csütörtökig 8–15 óráig, pénteken 8–13 óráig lehet telefonálni,
– online éjjel-nappal, első alkalommal regisztrálni kell a honlapon,
– személyesen az ügyfélszolgálati irodában Szegeden a Stefánia 6. alatt, ünnepnapok kivételével hétfőtől, szerdáig 8–15 óráig, csütörtökön 7–19 óráig, pénteken 8–13 óráig.

Fotók: Frank Yvette