Szeged, SZTE, jogi kar, kínai megállapodás, aláírás, egyetem

A jogi kar meghosszabbította együttműködését a kínai egyetemmel

Egyetem Helyi hírek Ország Világ

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési megállapodást kötött a East China University of Political Science and Law-val, ezt kedden írták alá a jogi kar Tisza Lajos körúti épületében.

Az East China University of Political Science and Law-t (ECUPL) 1952-ben alapították és egyike a Kínai Népköztársaság által létrehozott politikai és jogi felsőoktatási intézményeknek, amelyek a Kínai Népköztársaság Igazságügyi Minisztériuma alá voltak közvetlenül rendelve. Az utóbbi évtizedekben az ECUPL fokozatosan vált multidiszciplináris felsőoktatási intézménnyé, ahol a közgazdasági, menedzsment, pénzügyi, idegen nyelvi képzések is erőssé váltak, de a középpontban továbbra is a jogtudomány áll.

Az SZTE ÁJTK többször küldött diákokat az ECUPL nyári egyetemére: 2018-ban és 2019-ben is képviselték hallgatók a szegedi egyetemet. 2018 óta aláírt szándéknyilatkozata van az SZTE-nek az ECUPL-el, illetve érvényben lévő együttműködés az SZTE Állam- és Jogtudományi Karral: a Konfuciusz Intézet akkori kínai igazgatójának, Zhang Linnek közreműködésével valósult meg ez a kooperáció.

Mind a szándéknyilatkozat, mind a kari egyezmény öt éves időtartamra volt érvényes, az ECUPL delegációja ezen együttműködés meghosszabbításáról állapodott meg kedden Szegeden. Ezt a kínai fél részéről az egyetemi bizottság alelnöke, Ying Peili professzor, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar részéről a dékán, Prof. Dr. Görög Márta egyetemi tanár írta alá.

Fotók: Frank Yvette