Több mint kétezer gyermek játszott Nyíregyházán a LEGO Play Day-en

Helyi hírek

A LEGO Csoportnak évek óta van egy olyan napja az évben – ezt a napot a Play Day-nek hívják – amikor a gyár dolgozó  azaz több mint 24.000 dolgozó a világon munka helyett játékkal tölti a napját.

A nyíregyházi gyár dolgozói csütörtökön a Sóstói Múzeumfaluban rendezték meg a a LEGO Kids Play-t, ahová kétezer gyermeket is meghívtak, de nemcsak a megyéből, hanem például Edelényből is érkeztek gyerekek. Többféle játékot játszottak, a fő  játékban egy teladványt kellet megoldaniuk, a  gyerekeknek ki kellett deríteni, hogy ki lophatta el a nagyon értékes smaragd kacsát. A kacsa a LEGO emblematikus figurája; amikor még az 1930-as években fából készült játékokat gyártott a cég, akkor egy lakkozott fa kacsa volt az egyik slágertermék.

A gyerekek 17 különböző állomásokon kulcsokat, segítséget kaptak a feladvány megfejtéséhez, ehhez a kreativításukra és az ügyességükre volt szükség, hogy meg tudják oldani a mókás feladatokat. Ezen felül a sporttevékenységektől a programozási feladatokig, a mozaiképítéstől a fenntarthatósági projektekig csupa olyan tevékenység is  várt a gyermekekre, amelyekből az aktív részvétel mellett a későbbiek során inspirációt meríthetnek. A gyermekeket 30 önkéntes segítette a feladatok végrehajtásában.

A Kezeslábas Játszóháznál élménybringáztak. Mindegyik jármű kicsit más volt, az egyik rádiót működtetett, a másikat kettesével kellett hajtani, de mindegyiket hulladékból építették. Így ennek az állomásnak szemléletformáló célja is volt.

„Mi nem használunk elektromos áramot. Ha felül a biciklire és megtekeri, akkor ő megtermeli magának. Tehát mindegyik játékunk a hálózati elektromos áramtól teljesen független” – mondta Bíró Szabolcs, a Kezeslábas Játszóház alapítója.