Szeged, Nagy Bandó András, újszeged, Kockaház utca, felújítás, aszfalt

Nagy Bandó András visszatért a Kockaház utcába

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Mihálik Edvin, a körzet önkormányzati képviselője és Nagy Bandó András humorista csütörtökön átadta a felújított újszegedi Kockaház utcát.

A 2019-re elkészült Odessza városrész rehabilitációjából, a Kockaház utca kimaradt, lakossági kérésre orvosolták a problémát és 20 millió forintnyi saját forrásból májusban felújították az utca útburkolatát és a parkolókat is. A Bali-Ép Kft. a közel 170 méter hosszú utcában 1250 négyzetméter útburkolatot újított fel és 364 méter szegély is készült.

Mihálik Edvin, a körzet önkormányzati képviselője Nagy Bandó András humoristával, Szeged 2023-as Pro Urbe díj kitüntetettjével közösen adta vissza ma délután a szegedieknek a Kockaház utcát.

A város zöld tanácsnoka emlékeztetett arra, Nagy Bandó András négy évtizede a Kocka utca 13. című kabaréjával szerzett országos ismertséget, ezért kérte fel, mint egykori újszegedit, jöjjön el és adják át közösen a megújult utcát.

A humorista elfogadta a felkérést és elmesélte, milyen volt itt élni 40 évvel ezelőtt, milyen nehéz volt fiatalként lakáshoz jutni, egyről a kettőre jutni. Ahogy ma is. Nagy Bandó a hasznost a hasznossal összekötve az avatás után nem sokkal megnyitotta a szegedi könyvhetet is.

Fotók: Frank Yvette