villamosvezetői Európa-bajnokság

Bizonyítottak a debreceniek a villamosvezetői Európa-bajnokságon

Helyi hírek

Eredményesek voltak a magyarok a 2023-as villamosvezetői Európa-bajnokságon.

A Nagyváradon megrendezett versenyen hazánkat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és a Szegedi Közlekedési Társaság képviselte. 19 ország, 25 csapata szállt harcba a bajnoki címért.

Debreceni csapat most először szerepelt a 10 évvel ezelőtt indult Európa-bajnokságon. A város színeiben két tehetséges fiatal, Hartyányi Tekla és Borsos Martin indultak. Az ifjú tehetségek mindketten 23 évesek, és két éve dolgoznak a társaságnál villamosvezetőként. Így a DKV Zrt, dolgozói a legfiatalabb versenyzők voltak az egész mezőnyben.

villamosvezetői Európa-bajnokság

A versenypályán a járművezetőknek viszonylag rövid idő alatt, hatalmas koncentrációt igénylő vezetéstechnikai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatok teljesítése során fontos szempont volt a jármű sebességének megfelelő felmérése, a fékezés időben történő megkezdése. Az Európa-bajnokságon fontos volt a járművezetők közötti összhang is, hiszen a feladatok teljesítése során egymást is segíteniük kellett.

A nagyváradi megmérettetésen versenyzőink a középmezőnyben végeztek, de így is, számos, évtizedes tapasztalattal rendelkező villamosvezetőt utasítottak maguk mögé – tájékoztatott a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., akik azt is elmondták, hogy lehetséges, hogy a DKV villamosvezető duója a most szerzett tapasztalatok ismeretében jövőre újra felveszi a kesztyűt a nemzetek közötti megmérettetésen.