Már az első este megtelt a Deja Vu Fesztivál Szegeden

Helyi hírek Ország Party Zone

Elrajtolt a Deja Vu Fesztivál Újszegeden, a csütörtök esti fő szám Thomas Anders koncertje kisebbet ütött a vártnál, az Eiffel 65 viszont rendesen odatette magát. A hétköznap ellenére is sokan voltak.

A 33 éve elmaradhatatlan csütörtök esti foci miatt a sajtómunkás csak a Safri Duo fellépésének közepére ért ki a fesztiválra, de még jócskán világosban. Parkolóhely csak a fűben, a töltés alján, az is jó messzire, de azért nem volt veszélyes. A bejáratig tartó séta azonban több tanulsággal is szolgált.

A fiatalok előettek és előittak, a töltés kő mellvédjén pizzás dobozból fogyasztották a vacsorát és jobbára könnyű rozékat, illetve illatos szőlőből készült fehér borokat fogyasztottak hozzá. Dicséretes, hogy nem a legalja borokat láttam, inkább alsó-közép, közép kategóriát, benne sok Frittmann palackkal. Persze volt bőven dobozos sör, tömény kombó, az utóbbi főleg vodkát jelentett.

A bejáratnál egy kicsit lelombozódtam, amikor Nagy Péter súlyemelő fogadott, mint beengedőember. Közel 20 éve Magyarország legerősebb embere, olimpikon és végzett jogász, mára civilben katona. Valami nagyon nincs a helyén nálunk, viszont megvolt az év eddigi legférfiasabb kézfogása. Ez utóbbit Szénási Róbert, Petőfitelep önkormányzati képviselője is így látta, gondolta, akivel együtt érkeztem.

A családom és barátaim a Safri Duo első néhány számát még közelről hallgatták meg, majd elvonultak. De nem lehet olyan messzire menni a színpadtól, hogy ne lehessen hallani követni a történteket – és a távolabbi végben gyorsabban sorra is kerültek, kerültünk, ami a szokásosan húzós árú italokat illeti.

Thomas Anders koncertjére már teljesen megtelt a nagyszínpad előtti rész – köztük több száz 50 körüli, plusszos hölggyel, aki annak idején fülig szerelmes volt a sötét, hullámos hajú sztárba. Az énekesből mára egy enyhén pocakos úriember lett, aki már nem ugrál csak úgy a színpadon, és aki végig begombolt zakóval nyomta le a műsort, megfelelő profizmussal.

Sok ismert szám is elhangzott, közöttük több, mára meglehetősen átdolgozott, miközben az úri közönség talán szívesebben hallatta volna az eredetiket. Ezen kívül a nem sokkal több, mint egyórás műsorba nem igazán lehetett belekötni. Társaságom pénteken korán kelt, így az Eiffel 65-re már nem maradtunk, de a hírek szerint nagyon jó bulit csaptak.

Ma a Blue nevű brit fiúcsapat ad műsort a Deja Vu-n, amely annak idején Sorry Seems to Be the Hardest Word című dalával lett népszerű világszerte. Pénteken ad koncertet Panjabi MC, valamint Dj Sash! is, továbbá a hazai előadók közül a Kozmix, az Irigy Hónaljmirigy, az Ámokfutók, a Bon-Bon, Náksi, Erős vs. Spigiboy, a Millennium Kids és Joer.

A Deja Vu szombati zárónapjára négy retrósztár jut: érkezik a világhírű dance-pop díva, Inna, a Samba de Janeiro dalt előadó Bellini, a tavaly betegség miatt elmaradt koncertjét most pótló Alexandra Stan, valamint a nigériai születésű svéd fogorvosból világsztárrá vált Dr. Alban.

-ka-