Szakmafesztivál 2023 Debrecen

Szakmafesztivál Debrecen 2023 – látványos bemutatókból sem volt hiány

Helyi hírek

2022 után ismét megrendezték a Kossuth téren a szakmafesztivált, ahol a Debreceni Képzési Centrum égisze alatt lévő intézményekkel és a városban működő nagyvállalatokkal tudtak kicsit közelebbről megismerkedni a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A borús idő és a hétvégi Mihály napi vásár ellenére akadtak bőven érdeklődők. Különösen azoknál a standoknál állt hosszú sor, ahol a kreativitásukat és ügyességüket tudták próbára tenni az érdeklődők. Ezekért cserébe általában egy-egy jelképes ajándék volt a jutalom. Népszerű volt a vaktérképes játék, ahol nem volt hátrány, ha ismertük Debrecen fontosabb épületeit, de jól szórakozott a nép egy golyóval végiglavírozandó akadálypályánál is. Nen hiányozhatott a szerencsekerék sem.

Nagy érdeklődés mutatkozott a Tűzoltóság mesterséges füstsátra és a kíváncsiskodók által megszólaltatható tűzoltóautó-szignál, illetve a város főterén kiállított Zöldbusz iránt is.

A városban épülő autógyár kiállított egy elektromos autót, míg a szomszédos pavilonnál Flintstones Frédi némi elektronikus módosítással felturbózott járművét is megcsodálhattuk.

Nagyon jó kezdeményezésnek tűnnek ezek az alkalmak, úgy tűnik, aki most készül pályaválasztásra, egyszerűbb dolga lesz, mint akár tíz vagy húsz évvel ezelőtt.

– Faragó László –