Szeged, Rokonok, közönségtalálkozó, Reök palota

A Rokonokkal zárja az évadot a színház Szegeden – ott voltunk a közönségtalálkozón

Helyi hírek Kultúra Ország

Szegedi Nemzeti Színház idei évadának utolsó bemutatójára készül a Kisszínházban, május 19-én lesz Móricz Zsigmond Rokonok című színművének premierjére Szikszai Rémusz rendezésében. A közönségtalálkozón jártunk.

A premierhez kapcsolódóan közönségtalálkozóra rendezett a színház az alkotók közreműködésével Szegeden, a Reök-palotában. Az eseményen részt vett Szikszai Rémusz rendező, valamint a darab szereplői közül Menczel Andrea, Kárász Zénó és Rétfalvi Tamás. A moderátor szerepe Barnák László főigazgatónak jutott.

Bár az eredetileg április közepére tervezett bemutató a téli bezárás miatt az évad végére tolódott, mindenképp szerette volna idén műsorra tűzni a produkciót. Megírása óta folyamatosan aktuális a mű, hiszen a Móricz által ábrázolt emberi sajátosságok, szituációk a világ bármely pontján érvényesek.

Szikszai Rémusz nem első alkalommal dolgozik a társulattal, az ő nevéhez fűződik rendezőként a Szegedi Nemzeti Színház nagy sikerű Nagyon, nagyon, nagyon sötét dolog című előadása. Móricz Zsigmond munkássága közel áll hozzá, a Rokonok ráadásul napjaink valóságát tükrözi, az elmúlt közel száz évben az emberi gyarlóság nem változott.

Az új szöveg dinamikáját Bagossy Levente folyton változó, folyamatosan mozgó díszlete hivatott erősíteni, míg Papp Janó gyönyörű, részletgazdag, korhű jelmezei megelevenítik az elegáns, egyben urizáló világot.

Előadásról bővebben itt olvashat.

Fotók: Frank Yvette