Autós találkozó Józsán

Flower&Cars: luxusautók, benzingőz, motorbőgés – ilyen volt a józsai autós találkozó

Helyi hírek

Május első vasárnapján, anyák napján rendezték a Flower&Cars autós találkozót a Józsa Parkban a KDK Team szervezésében.A kijutásom eleve már kicsit kalandosra sikeredett a helyszínre, mert hétvégén nem túl sűrűn járnak a buszok arrafelé, így buszról villamosra átnyergelve végül elcsíptem egy távolsági buszt, és megérkeztem a rendezvény helyszínére. A KDK fő profilja az autókiállítások szervezése és járművek fotózása.

Nos, járműcsodákból akadt bőven a parkolóban, túlsúlyban a BMW-k és a Ford Mustangok voltak. Parkolt még ott Mercedes, Porsche, Audi, Maserati és Corvette is. A legnagyobb érdeklődést egyértelműen a Halálos iramban című mozifilmekből megismert két Nissan Skyline GTR váltotta ki a látogatókból. A járgányok köré csoportosuló tömeg izgatottan várta, míg a tulajdonosok végre megszólaltatták a több mint kétszáz lovas erőműveket.

Az egész esemény jó hangulatban zajlott, egy rögtönzött DJ-pultról szólt az elektronikus zene a mintegy kétszáz embernek. A rutinosabbak a tumultust elkerülve a bevásárlóközpont emeletéről követték az eseményeket, de az autók mellett is rendre összegyűltek az érdeklődők egy-egy fotó vagy videó erejéig. Az autós délután záróakkordjaként kihirdették a felniverseny győzteseit, valamint a szavazók között gazdára talált egy élményautózás is. Majd az égiek közbeszóltak, és a zápor feloszlatta a rendezvényt.

Okkal merülhet fel ugyanakkor a kérdés, hogy hol maradtak a címben szereplő virágok? A válasz: az út túloldalán üzemelő virágboltban, amely az autós seregszemle egyik támogatója volt.

– Faragó László –