Eltűnt férfi holttestét találta meg a Tiszában a Hajdú Speciális Kutató – Mentő Egyesület

Eltűnt férfi holttestét találta meg a Tiszában a Hajdú Speciális Kutató – Mentő Egyesület

Helyi hírek

Május 3-án, az esti órákban tűnt el a Tiszában egy 68 éves férfi Tiszanána-Dinnyéshát közelében. A férfi kereséséhez a konyári Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület segítségét is kérték szombaton.

Az egyesület beszámolója szerint a feltételezett beesés helyétől mintegy 100 méterre jelzést adtak a tetemkereső kuyák (Cooper és King). A szonár megerősítette a kutyák jelzését, de a víz alatti kutatást a hirtelen feltámadt vihar miatt a rendőrség felfüggesztette.

Vasárnap reggelre az időjárás ismét lehetővé tette a keresést.

Csapatunk 5 tagjával és Kinggel ismét Dinnyéshátra mentünk. Megérkezés után újabb kutyás keresést végeztünk, hogy meggyőződjük arról, hogy a testet a vihar nem mozdította el. Az előző nap információi alapján kijelöltük, pontosítottuk a keresés helyszínét. Csapatunk búvára 11:34 perckor kezdte meg a merülést, és 11:42 perckor megtalálta az elhunyt személyt

– olvasható az egyesület bejegyzésében.

A kiemelt a testet aztán átadták a rendőrség munkatársainak. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – tudta meg a 24.hu.