Május 12-én nyit újra a Csapókerti Közösségi Ház Debrecenben

Helyi hírek

Egész napos programokkal, bemutatókkal nyit újra  a Csapókerti Közösségi Ház Debrecenben május 12-én, pénteken 14 órától – számolt be az intézmény közösségi oldalán.

Ahogy arról korábban már többször írtunk  600 millió forintból újult meg a  közösségi ház a Csapókertben. Akkoriban arról esett szó, hogy az épület energetikai felújításon esik át.  Ennek része a teljes szigetelés, illetve a fűtési-, szellőző és világítási rendszer megújítása. A beruházás tartalmazta az akadálymentesítést, illetve napelemek telepítését is. Aki részletekre és az akkor készült képekre is kíváncsi az ide kattintva tudhat meg többet.

Az ünnepi műsor délelőtt 10 órakor kezdődik.

Íme a Csapókerti Közösségi Ház újranyitási programja:

10:00 – 12:00 Óvodások programja a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében

Papírszínházas mese: A tavaszi nyúl. Vidám mese az állatokról, és a természetről. Utána kézműves foglalkozás

12:00 – 13:30 Városrészi séta a Csapókerti Nefelejcs Természetjáró Klub közreműködésével

séta során a Csapókertet járhatják körbe az érdeklődők Szabó Edit és Ligeti Pál vezetésével, ami a DEMKI Csapókerti Közösségi Háztól indulva a Csapókerti Református Templom, a Debreceni Jézus Szíve Templom, és a Liget tér érintésével zajlik egészen míg vissza nem ér a menet a Ház megnyitó ünnepségére.

———–

13:30 – 14:00 Vendégváró a Bakator Zenekarral a Ház előtt.
14:00 – 14:30 Ünnepélyes megnyitó.

Köszöntőt mond: Halász D. János, a DEMKI Nonprofit Kft. ügyvezetője

– Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

– Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő

– Tasó László, a választókerület országgyűlési képviselője

– Szilágyi Edina, a választókörzet önkormányzati képviselője

14:30-15:00 Bemutatkoznak a közösségi ház civil csoportjai:

A Csapókerti Pávakör, a Főnix Néptáncegyüttes,a Csapókerti Süveg Citerakör, és a Kenguru TSE adnak ízelítőt tevékenységükből.

15:00-16:00 Bemutatkozik a megújult DEMKI Csapókerti Közösségi Ház

Körbejárják a házat, bemutatva a fejlesztéseket, az épület tereit, hogyan fejlődött a közösségi ház funkcionalitásában a 21. század követelményeihez igazodva.

Közben megtekinthetó a Kaktusz és Pozsgás Társaság kiállítása, illetve a Csapókerti Kertbarát Kör terméskiállítása. Az érdeklődők a Csapókerti Bokréta Foltvarró Kör és a Csapókerti Díszítőművészeti Kör kézműves foglalkozásain is részt vehetnek.

A rendezvény teljes ideje alatt a Suza Galéria Képzőművészeti Műhely “Színes Gyermekvilág” c. kiállítása is megtekinthető. Továbbá a Madarak és fák napja alkalmából “Természet Iskolája”, ahol interaktív foglalkozás keretében lehet elmélyülni a természet csodáiban.

16:00-16:15 A Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület műsora

16:30-17:00 A Csokonai Színház művészeinek zenés műsora

17:00-18:00 A Főnix Néptáncegyüttes mutatja be repertoárját a Bakator Zenekar kísérete mellett, majd táncház kezdődik, amibe bárki szabadon bekapcsolódhat.

————–

Helyszín: DEMKI Csapókerti Közösségi Ház, 4033 Debrecen, Süveg u. 3.

 

Felújítják a Csapókerti Közösségi Házat