Új háromtengelyes Volvo autóbuszok érkeznek Szegedre

Gazdaság Helyi hírek Ország

Hamarosan 19 új háromtengelyes Volvo autóbusz érkezik Csongrád-Csanád-megyébe, ahol a járművek a megye 22 éves átlagéletkort meghaladó háromtengelyes-flottáját váltják majd – Csongrád, Hódmezővásárhely, Makó, Szeged és Szentes térségében lehet majd találkozni a vadonatúj 8900-asokkal. 

Az elmúlt 3 évben a Volánbusz flottacsere programjának keretében – 15, 50 és egy újabb 50 darabos tételben – összesen 115 darab háromtengelyes, alacsony belépésű Volvo 8900-ast szereztek be, részben a társaság kiérdemesült háromtengelyeseinek leváltására, részben pedig a nagy utaskapacitású járműveket igénylő fordák kiszolgálására – írja a Magyarbusz.

A Volvo B8RLE önjáró alvázra épült, a középső ajtó vonaláig alacsonypadlós kialakítású, alumíniumkarosszériás járművek hivatalosan 111 fő befogadására alkalmasak, fedélzetükön 53 Kiel gyártmányú utasülés kapott helyet. A buszok szervizelése és karbantartása az átadást követő 24 hónapban a Volánbusz számára nem jár költséggel, ezeket a kétéves garanciaidő alatt a Volvo Hungária végzi el saját költségén.

A Magyarbusz által ismert elosztási tervezet szerint a járművek 11 megyében jelennek majd meg: a nyugati, dél-nyugati régióba 20 példányt, a dél-keleti, keleti régióba pedig 30 kocsit szánna a közlekedési társaság az 50 darabos Volvo-flottából. Az ország nyugati részében forgalomba álló autóbuszokból 7 kocsi kerül Veszprém környékére, 4 Baranya megyébe, Szigetvár és Mohács térségébe, szintén 4 Tolna megyébe a szekszárdi forgalmi üzemhez, 2-2 Vas és Somogy megyébe, 1 pedig Zala megyébe, a zalaegerszegi üzemhez.

Tíz új, környezetbarát autóbuszt helyeztek üzembe Szegeden

A flotta nagyobbik része a keleti, dél-keleti régió közlekedését erősítené. 19 kocsi kerül Csongrád-Csanád-megyébe, ahol a járművek a megye 22 éves átlagéletkort meghaladó háromtengelyes-flottáját váltják majd – itt Csongrád, Hódmezővásárhely, Makó, Szeged és Szentes térségében lehet majd találkozni a vadonatúj 8900-asokkal. A fennmaradó 11 darab Volvón 4 megye osztozhat majd, 3-3 érkezik Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékbe, kettő pedig a borsodi megyeszékhely környékén állhat forgalomba.

Nyitókép: Volánbusz