Szeged, Nemzetközi Kulturális Est, SZTE, egyetem, egyetemisták, külföldi diákok

Külföldi egyetemi hallgatókkal telt meg az újszegedi sportcsarnok – óriásgaléria

Egyetem Európa Helyi hírek Ország Világ

Nemzetközi Kulturális Estet rendezett pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara, valamint külföldi hallgatóinak egyesülete, az International Student Union of Szeged (ISUS).

Hagyományosan az újszegedi sportcsarnokban találkoztak, ünnepeltek és szórakoztak a külföldi hallgatók, több mint kétezren, legalább 20 országból érkezve. Egy kulturális show részeként nemzeti zenés-táncos bemutatókat tartottak, majd standjaiknál saját készítésű tradicionális nemzeti ételeiket, italaikat kóstoltatták meg a vendégekkel, valamint jellegzetes tárgyakat, képeket és népviseleteket mutattak be.

A zártkörű rendezvényre az egyetemi vezetők, oktatók és hallgatók mellett, a résztvevő országok diplomáciai képviseleteinek magyarországi nagykövetei is meghívást kaptak. A eseményen, ahol Rovó László rektor is megjelent, Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket és kívánt mindenkinek jó szórakozást.

Ahogy nálunk egykor a Magyar Néphadseregben mondták, “a foglakozás elérte célját”. De itt jó értelemben, temérdek mosolygós csoportkép és szelfi készült, találkoztak a különböző kultúrák és próbálták megismerni egymást a részvevők.

Fotók: Frank Yvette