Miele Debrecen

Debrecenben nyitott meg az első vidéki Miele Experience Center

Helyi hírek

Első vidéki Miele Experience Centerét Debrecenben nyitotta meg a vezető német prémium háztartásigép-gyártó. A 115 négyzetméteres Miele Experience Center minden termékkategóriát felvonultat, és hamarosan exkluzív bemutatók, főző workshopok és további izgalmas események otthona lesz.

Az idén 124 éves német márka a prémiumkategóriás háztartási gépek legismertebb gyártója világszerte. A Miele cég 1899-es alapítása óta a Miele és a Zinkann család tulajdonában van. A Magyarországon 1992 óta jelen lévő márka 2006-ban nyitotta meg első bemutatótermét Budapesten, majd 2021-ben a másodikat. Ezek sorát bővíti a márciusban tesztüzemmel indított, a debreceni Hunyadi János utcában szerdán hivatalosan is megnyitott Experience Center.

Immer besser – mindig jobban. Ezt írták az alapítók első termékeikre, és ez az a két szó, amely a márka és a cég teljes történetét meghatározza. Az üzletünket is eszerint a filozófia szerint alakítottuk ki”

– fogalmazott Spengler Nikolett, a Miele magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója a megnyitón.

Ahogy minden Miele Experience Centerben, itt is minden termékkategóriánkkal megismerkedhetnek az érdeklődők, így a debreceni üzlet is tökéletes Miele-élményt kínál, annál is inkább, mert májustól itt is beindítjuk a márkára jellemző főzőeseményeinket

– tette hozzá. 

Spengler Nikolett Miele
Spengler Nikolett

Azért esett Debrecenre a választásunk, mert nemcsak az ország második legnagyobb városa, de folyamatos fejlődése révén komoly regionális ipari és gazdasági központ. Azt is látjuk, hogy ebből a térségből is megnövekedett a kereslet termékeink iránt, melyek a minőséget, a dizájnt, a legújabb technológiákat és a fenntarthatóságra való törekvést ötvözik”

– indokolta a választást az ügyvezető. Spengler Nikolett 2020 végén vette át a hazai cég irányítását, azzal a küldetéssel, hogy csapatával modernizálja azt, valamint növelje annak ismertségét és piaci részesedését hazánkban. A debreceni nyitás is ennek a stratégiának a része. 

A 115 négyzetméteres „Experience Center” valódi élményt kíván nyújtani a vásárlóknak, hiszen a sütéstől és főzéstől a textilápoláson át a padlóápolásig a legmodernebb megoldásokat nyújtja, amivel élménnyé válik a házimunka. A kiváló minőségű kiszolgálás mellett a Miele szakemberei rendkívül nagy fokú termékismerettel rendelkeznek, így nemcsak a háztartási gépek kiválasztásában segítenek, de amikor például egy konyha megtervezésére kerül sor, a praktikumot és dizájnt szem előtt tartva tudnak tanácsokat adni a vásárlóknak. A rövidesen induló főzőbemutatók és textilápolási workshopok során az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhatják a készülékeket, kimoshatják, megszáríthatják vagy akár kivasalhatják saját ruháikat. Ezen túlmenően a műszaki támogatás és a saját hálózatú szervizszolgáltatás is elérhető a régióban élők számára.

A márka folyamatos innovációjának középpontjában egyszerre állnak a fogyasztói igények és a fenntarthatóság – legyen szó akár az energiatakarékosságról, akár arról, hogy a Miele a tartósság és a hosszú termékélettartam mellett tette le a voksát. A debreceni üzlet kínálatában is elérhetőek lesznek a cég legfrissebb újításai, így például a HydroClean automata öntisztító rendszerrel működő gőzsütők vagy a DiamondFinish főzőlapok, melyek kerámia felülete kétszer olyan kemény, mint piacon kapható hasonló termékek felülete, ezáltal nagymértékben csökkenti a karcolódás esélyét.

1899-ben alapították a céget

A Miele a világ vezető prémium háztartásikészülék-gyártója, beleértve a főző-, sütő- és gőzpároló készülékeket, hűtőkészülékeket, kávéfőzőket, mosogatógépeket, valamint textil- és padlóápoló termékeket. Termékportfóliójukban megtalálhatók továbbá az ipari mosogatógépek, légtisztítók, mosógépek és szárítógépek, valamint mosó-fertőtlenítők és sterilizálók orvosi és laboratóriumi alkalmazásokhoz. Az 1899-ben alapított vállalat nyolc gyártóüzemmel rendelkezik Németországban, egy-egy Ausztriában, Csehországban, Kínában, Romániában és Lengyelországban található, valamint két gyártóüzeme az olasz orvostechnológiai leányvállalathoz, a Steelco-hoz tartozik. A 2021-es üzleti évben az értékesítés körülbelül 4,84 milliárd eurót tett ki. A Miele saját értékesítési leányvállalataival és importőrökön keresztül közel 100 országban/régióban képviselteti magát. Az immár negyedik generációs családi vállalkozás világszerte mintegy 22 300 főt foglalkoztat, ebből kb. 11 200 alkalmazott dolgozik Németországban. A cég székhelye a vesztfáliai Gütersloh-ban található.