BKK: várhatóan a nyáron befejeződik a felújítás a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában

Helyi hírek

Előreláthatólag a nyáron befejeződnek a tavaly ősszel kezdődött felújítási munkák a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a munka jól halad, ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozottak, az idősebbek és a kismamák már most is akadályok nélkül használhatják a 69-es villamos Fő téri megállóit.

A BKK beruházásában mintegy 1,3 kilométer hosszú útszakasz újul meg Újpalotán. A korszerűsítéssel jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is átépíti.

Az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában a terveknek megfelelően halad az útpályaszerkezet megújítása. A BKK több helyen felújítja a járdákat és a szegélyeket, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes és biztonságos közlekedést. Folyamatban van a közvilágítás korszerűsítése, valamint a szükséges víznyelők és csatornaaknák átépítése is – írták.

A BKK a nyárig valamennyi érintett útszakaszra felviszi a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfaltot, a Szentmihályi út csaknem 225 méteres szakaszán kicseréli a kötő- és kopóréteget, három új gyalogosátkelőt alakít ki a felújítási területen, hogy a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá váljon az útszakasz, valamint 25 új fát és csaknem 6500 cserjét ültet.

Az Erdőkerülő utca – amíg az útépítési munkák indokolják – előreláthatólag április végétől ismét egyirányú lesz a Zsókavár utca felé. A kopóréteg építésekor a Zsókavár utcában is ideiglenes forgalmi változásokra kell számítani, ennek részleteiről később tájékoztatnak – olvasható a kommünikében.

(MTI)