Balmazújváros költségvetése Hegedüs Péter és Tiba István

“Tiba István nem segít Balmazújvárosnak” – Márki-Zay Péternél járt Hegedüs Péter

Helyi hírek

Sok közös vonást vél felfedezni a hódmezővásárhelyi és a balmazújvárosi helyzet között Hegedüs Péter Balmazújváros polgármestere, aki úgy döntött, Márki-Zay Pétertől, a csongrádi város első emberétől igyekszik ellesni néhány fogást.

Mint ismert, mindkét település ellenzéki vezetésű, ezért úgymond “büntetésben” vannak. Hegedüs Péter közös Facebook-videójukban elmondta, Márki-Zay “nem azért van megfizetve, hogy hallgasson, hanem hogy a lakosságot képviselje”.

Balmazújvároson jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy a képviselő-testület egy része – Hegedüs szerint fideszes és “álellenzéki” képviselők csoportja – nem hajlandó elfogadni a város költségvetési tervezetét. Ez pedig azoknak fájhat majd legjobban, akik önkormányzati alkalmazásban állnak, tehát onnan kapják a fizetésüket.

“Nekünk is van egy olyan országgyűlési képviselőnk, mint Hódmezővásárhelyen Lázár János”

– mutat rá a párhuzamra Hegedüs Péter Tiba István kapcsán. Hegedüs szerint Tiba a legutóbbi közmeghallgatáson kijelentette, hogy “eddig sem segített, ezután sem segít a városon”, amíg Hegedüs a polgármester.

Tiba István a közmeghallgatásról nemrég úgy számolt be, hogy felháborító Hegedüs azon kérése, hogy ő (Tiba) szóljon a fideszes képviselőknek, hogy szavazzák meg a tervezetet. Tiba István egyébként azt ígérte, ha Balmazújváros polgármestere felkéri, egy hét alatt összeállítja a város költségvetését.