Papp László tócóskerti közösségi kert

Palántákkal és vetőmaggal lepte meg Papp László a tócóskertieket – helyszíni fotók

Helyi hírek

Tavaly szeptember 27-én adták át a Tócóskerti Közösségi Kertet Debrecenben, melyet a Vénkerti és Újkerti Közösségi Kert után hoztak létre. Itt volt az ideje egy polgármesteri szemlének.

Papp László polgármester 100 tő földieper-palántát, dughagymát, és több csomag vegyes (retek, saláta, cékla) vetőmagot adott át a lakótelepen élő kertészkedők részére 2023. április 12-én.

Debrecenben jelenleg három közösségi kert működik, ahol összesen 40 magaságyás kapott helyet, ezekben közel 100 magánszemély kertészkedhet – idézte fel közleményében a debreceni önkormányzat. Az első közösségi kertet a Vénkertben alakították ki 2020-ban, ez egy évvel később elnyerte a „Magyarország legszebb közösségi konyhakertje” címet. Később az Újkertben és a Tócóskertben is létrehozott az önkormányzat a vénkertihez hasonló, elkerített területet, amelyekben zöldségeket, gyümölcsöket termeszthetnek a közelben élők. A Derék utca 38. alatti háztömb mögött lévő veteményeseken 28 magánszemély, család gondozhatja terményeit ősz óta.

Papp László polgármester a palánták és vetőmagok átadása után elmondta: nagyon népszerű lett a kezdeményezés, óriási az igény a magaságyásokra, ezért bővíteni szeretnék a nemrégiben átadott tócóskerti kertet, de más helyszíneken újak kialakítását is tervezi az önkormányza

Papp László Facebook-oldalán így számolt be az eseményről:

Jó kezekbe kerültek a magaságyások a Tócóskerti Közösségi Kertben: a lakótelepen élők nagy gondossággal kezelik a tavaly átadott területet. A tavaszi ültetési időszak közeledtével földieper-palántákat és zöldségek vetőmagjait adtuk át a kertészeknek. Jó időt, finom termést kívánok!

Fotók: Debreceni Nap

Kiemelt kép: Facebook/Papp László