Szeged, SZTE, Egyetemi Tavasz, egyetem, kiállítás, Rektori, Széll Márta

Fotókiállítással nyílt meg Szegeden a 18. Egyetemi Tavasz

Egyetem Helyi hírek Kultúra

A Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri rektori épületének átriumában nyílt meg hivatalosan is a 18. Egyetemi Tavasz, az apropó egy fotópályázat anyagából válogatott kiállítás volt.

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. Április 5. és május 31. között 70 helyszínen mintegy 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

A fesztivál hivatalos kezdését hagyományosan április 11-éhez, József Attila születésnapjához kötik. Az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással egybekötött megnyitót idén április 12-én szerdán, 17 órakor tartották a rektori épület átriumában. Az ünnepségen Prof. Dr. Széll Márta adta át az egyetemi hallgatói pályázatok díjait.

A megnyitót követően 19 órától a rektori épület dísztermében Vannak vidékek címmel a Kaláka együttes koncertje kezdődött. A Kossuth- és Prima Primissima-díjjal kitüntetett zenekar – a költészet napja alkalmából – Kányádi Sándor megzenésített verseivel várta az érdeklődőket.

A kiállítás megtekinthető június 30-ig, munkanapokon 08.00–20.00 óráig. A 18. Egyetemi Tavasz részletes programfüzete ide kattintva tölthető le.

Fotók: Frank Yvette