Szóvivői kerekasztal beszélgetés Debrecenben

Társhatóságok szóvivői egyeztettek Debrecenben

Helyi hírek

A Debreceni Törvényszék dísztárgyalója adott otthont 2023. április 4-én a szóvivői kerekasztal beszélgetésnek. Az esemény házigazdája a törvényszék elnöke, dr. Kahler Ilona Márta köszöntötte a megjelenteket, amely során elmondta, hogy bár külön szervezeti egységekben teljesítünk szolgálatot, azért vannak közös célok és kapcsolódási pontok, amelyekről jó beszélni és együtt gondolkodni. A jelenlévőknek kifejtette, hogy nyilvánosság megjelenik a mindennapi munka során, mindenki a saját felületén kiad közleményeket, kommunikál a sajtó munkatársaival, ezáltal pedig tájékoztatják az embereket.

Az eseményen részt vettek a Debreceni Törvényszék mellett a Debreceni Ítélőtábla, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség, a Központi Nyomozó Főügyészség, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársai, sajtószóvivői és sajtóreferensei.

Kahler Ilona szóvivői kerekasztal beszélgetés Debrecenben

A találkozó legfontosabb célja, hogy szorosabbra fűzze a személyes kapcsolatokat a társhatóságok kommunikációval foglalkozó munkatársai között, a tapasztalatok megosztásával segítse a szóvivők munkáját. A résztvevők ezen felül megvitatták az online közösségi platformokkal kapcsolatos tapasztalatokat, valamint szó volt különböző kommunikációs helyzetekről, amelyek megoldási lehetőségét több szempontból is megvizsgálták. A kerekasztal beszélgetés résztvevői hasznosnak ítélték meg a találkozót, amelynek remélhetőleg a jövőben lesz ismét folytatása.

Fotó: Debreceni Törvényszék