Szeged, SZETÁV, szivattyúház, tiszavirág, Rókusi krt., Mondolo

Gyönyörű tiszavirágok nyílnak a Rókusi körúton

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Gyönyörű tiszavirágok díszíti szerdától a Szetáv szivattyúházának falát a Rókusi körút és a Bálint Sándor utca sarkán. Ez is a városi távfűtőmű és a Mondolo Egyesület közös munkája.

Ez is része a Városmetamorfózis nevű környezetvédelmi street art programnak, amely a Tisza élővilágára és annak védelmére hívja fel a figyelmet. Ez már a hatodik olyan, a távhős épület, amelynek külső falfelületei a környezetvédelmi tematikájú díszítést kaptak. Valamennyi eddig elkészült hőközpont és szivattyúház falára festett képen egy-egy védelemre szoruló állatfajt örökítettek meg az alkotók.

Az átadó ünnepségen – melyről portálunk csak utólag szerzett tudomást – egyebek között beszélt a Szetáv első embere, Kóbor Balázs és Ézsiás Tamás, a Mondolo Egyesület alapító tagja is. A 100 négyzetméternyi felületű kérészes street artot egy radnótis diák, Kóbor Hanna Panni tervei alapján a Muralpaint festőművészei, Marton Ákos és Vinkó Leó készítették.

Újabb falfestménnyel gazdagodott Szeged, de még nem “látogatható”

A szerdai ünnepélyes átadón a szegedi Kövér Béla Bábszínház művészei egy közös játékra invitálják a jelenlévőket, az élményszerű környezeti nevelés jegyében. A bábszínház az előzetesen meghívott kisiskolás közönséggel együtt varázsolt Tisza folyót a parkolóból, mely odacsalogatta a tiszavirág óriásbábot, és mindez egy zenés játékban csúcsosodott ki – írta közösségi oldalán a Mondolo. Ugyanitt számos további érdekes részletről olvashat, de talál fotókat az alkotói munkafázisról és az átadó ünnepségről is.

Fotók: Frank Yvette