Vágóhíd Nyírmártonfalva

Vágóhíd a semmibe: Hadházy Ákos újabb furcsaságot talált Nyírmártonfalván

Helyi hírek

A tarra vágott erdő közepén búslakodó lombkoronasétány nem az egyetlen gyanús, EU-támogatásból épített “beruházás” Nyírmártonfalván – derül ki Hadházy Ákos Facebook-bejegyzéséből.

A független országgyűlési képviselő ugyanis említett tákolmánytól néhány száz méterre egy vágóhidat fedezett fel, ahol nyoma sincs semmiféle munkavégézésnek. Hadházy szerint arra, hogy az épület EU-s támogatásból épült, semmilyen tábla nem utal és már az interneten is eltüntették szinte minden nyomát.

Szerencsére a webes archívumban megtalálható annak a 2015-ös eseménynek a meghívója, ahol az akkor még csak képviselő Filemon Mihály dicsekszik a beruházással.

A lombkoronaösvénnyel híressé vált nyírmártonfalvai polgármester a lakosságra is áthárítja az őt ért kritikákat

Annyira nem dicsekszik azért, hogy az is rajta legyen a meghívón, hogy mennyi támogatást kapott erre. Ottjártamkor ezt is meg szerettem volna kérdezni, de azt mondta. hogy semmi közöm hozzá…

– írja Hadházy Ákos.

A képviselő hozzáteszi, a helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott. Ez már a harmadik olyan, sok tízmilliós EU-s támogatás a fideszes nyírmártonfalvai polgármester kezei között, aminek az égadta világon semmi közösségi haszna nem volt, csak a polgármester járhatott jól vele – összegzett Hadházy.