Magabiztosan győzött Gyöngyösön a PICK Szeged

Helyi hírek Ország Sport

Az első félidő közepétől magabiztosan vezetve, végül 32-26-ra nyert az OTP Bank – PICK Szeged a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában.

HE-DO B. Braun Gyöngyös – OTP Bank – PICK Szeged 26-32 (12-16)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló, Gyöngyös, dr. Fejes András Sport- és Rendezvényközpont, 1200 néző. Vezette: Altmár, Horvát.

Gyöngyös: Tomic – Gábori, Schäffer 7, Hegedüs 2, Halász 2, Potisk 2, Varsandán 2. Csere: Gyánti (kapus), Gerdán, Jóga 2, Gráf 6, Schmid, Hamidovic 1. Jaros 2, Menyhárt. Vezetőedző: Bíró Balázs.

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/1, Garciandía 6, Bánhidi 3, Frimmel 7/1, Bodó 2, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Stepancic 2, Mackovsek, Rosta 2, Szita 1, Martins, Fekete G., Molnár R. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 8, ill. 16 perc, hétméteres: 1/0, ill. 3/2

Mivel a magyar bajnokságban 14 felnőtt játékos nevezhető, így Matej Gaber, Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz kapott pihenőt, visszakerült a keretbe Luka Stepancic, illetve két akadémista, Molnár Robin és Fekete Gellért kapott szerepet.

Csordultig telt a gyöngyösi sportcsarnok, remek hangulatban kezdődött a meccs, közel 60 szegedi szurkoló köszöntötte a csapatunkat – írja meccstudósításában a Szeged hivatalos honlapja. Labdaszerzéssel indítottuk a mérkőzést, az első támadásunkat pedig Dean Bombac fejezte be góllal. 2-1-re vezettünk, azonban hibáztunk támadásban, így a Gyöngyös fordított 3-2-re. Mikler Roli védéseinek köszönhetően a 12. percben visszavettük a vezetést, Seppo szélről szerzett találata után 5-4 volt nekünk. A 14. percben egy parádés támadás után Rosta Miki is megszerezte a meccsen az első gólját, 6-4-re sikerült meglépnünk.

Hullámzott a meccs, a hazaiak küzdöttek, ennek köszönhetően 9-8-ra fordítottak. A 22. percben Bánhidi Bence gólja után ismét nálunk volt az előny, 10-9. A 25. percben Imanol Garciandía talpról eresztett el hatalmas bombát, ami a léc alá vágódott, 13-10 lett a javunkra. A hajrában még rápakoltunk a vezetésre, Bodó Ricsi alsó sarokba vágódó bombája zárta a félidőt, így 16-12-re vezettünk.

Sebastian Frimmel két gólja nyitotta a második harminc percet, pillanatok alatt 18-12 lett nekünk. Mirko pedig remekelt. Kapusunk előbb védett egy hetest, majd egy ziccert is fogott. Feljött 19-16-ra a hazai csapat, de Mirko ismét lehúzta a rolót, így a 40. percben már 22-16 lett nekünk, Frimmel zsinórban három gólt szerzett. Tartottuk a magabiztos vezetést, pedig többször is emberhátrányba kerültünk, tíz perccel a vége előtt 22-27 állt az eredményjelzőn. A hajrában amikor kellett, akkor Mirko Alilovic mindig bemutatott egy fontos védést, így a végén magabiztosan, 32-26-ra nyertünk.

A csapat legközelebb április 8-án 16 órakor Győrben, a Magyar Kupában a Dabassal mérkőzik.