Felföldi József Orbán Viktor

Keményen beleszállt Orbán Viktorba Felföldi József debreceni nagyvállalkozó

Helyi hírek

Kritikus hangvételű Facebook-posztot intézett a minap Orbán Viktorhoz Felföldi József debreceni édességmilliárdos. A vállalkozó ugyan a Debreceni Napnak adott interjújában kijelentette, a Fidesszel szimpatizál, de ez nyilván nem jelenti azt, hogy Orbán Viktorral mindenben egyet is ért.

“Kedves Miniszterelnök Úr! Kérem, engedje meg, hogy egy apró kis ajándékkal kedveskedjem Önnek! Ha elfogadja tőlem, akkor én nagy szeretettel vásárolnék egy miniszteri biciklit. Mindegy, milyen, szín, forma, felszereltség nem számít, megveszem. Csak azt ígérje meg, hogy használni is fogja! Ennyit kérek cserébe” – indítja bejegyzését Feföldi József.

A debreceni vállalkozó az alábbiakat javasolja Orbánnak:

Vegyüljön el közöttünk! Menjen egy kört a Margitszigeten, tekerjen egyet a Balaton környékén! Álljon meg egy fagyira a turisták között, vagy egyen egy hekket valamelyik talponállóban. Beszélgessen! Kérdezze meg az emberektől, hogy vannak! Ha pedig nagyon belejön ebbe a komfortzónából kilépős, elefántcsonttoronyból kimozdulós új passziójába, akkor a következő kihívás egy villamosozás, egy metrózás, vagy egy munkaidő végi, csúcsórás buszozás lehet.

Felföldi szerint a legjobb az lenne, ha mindezt testőrök és golyóálló mellény nélkül teljesítené a miniszterelnök, “hiszen ez így lenne emberszagú, valódi, nem pedig olyan mesterkélt valami, mint amikor nőnapon az erődítményét rendben tartó takarítónéniket örvendeztette meg egy szál virággal, persze mindezt PR célból, mert ugye a kollégái videózták az egészet”.

Abban nem sok bátorság volt

– vonja le a következtetés a vállalkozó.

Nyilván senki sem verte p.fán a sárga bokrétával, és egyik munkáját féltő, megilletődött asszonyka sem mondta azt, hogy „na tudod, hova menj, Viktorkám…”, pedig lehet, hogy a miniszterelnök úrnak éppen erre lenne szüksége

– olvasható a Facebook-posztban.

Felföldi József szerint Orbán Viktornak egy kis pártatlan véleményre lenne szüksége, “mondjuk, megkérdezhetné az adófizető alattvalóit, a közszolgákat, hogy hogy vannak, miként élik meg a 2023-as évet. Kiváló alkalom lenne ez arra, hogy a nép véleményével ne csupán a közvéleménykutatók méregdrága kimutatásain keresztül találkozzon.”

A vállalkozó úgy véli, Orbán nem mer biciklire pattanni, testőr nélkül utcára lépni, beülni egy olyan autóba, amiben nincs 2000 kg golyóálló anyag beépítve.

Nem értem meg, és nem is tudom elfogadni, hogy Ön a legszigorúbb biztonsági protokoll mögé bújik, mert én abban hiszek, hogy az a vezető, akit meg kell védeni a saját népétől, már valójában nem is mondható vezetőnek, inkább hívhatjuk diktátornak vagy zsarnoknak. A kettő annyiban különbözik, hogy a diktátor politikai zsarnok, a zsarnok pedig lehet civil személy is. Ön akkor melyik is? Egy biztos, nem a nép embere, mert velünk már semmi pénzért nem vegyülne. Ahhoz túlságosan félti a bőrét, és valószínűleg nem is érdekli a választók véleménye! De persze az ajánlat áll! Cáfoljon meg! Szívesen veszek Önnek egy biciklit!

– üzente Orbán Viktornak Felföldi József.