Hamarosan átadják az új piacot Törökbálinton

Helyi hírek

Áprilisban adják át Törökbálinton a több mint 78 millió forint támogatásból épült új piacot – közölte a Pest vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint a projekt most fejeződött be, a műszaki átadás-átvétel után a lakosság előreláthatólag a jövő hónapban veheti birtokba a létesítményt.

Az önkormányzat közlése szerint a beruházáshoz szükséges forrást a Pest vármegyei területfejlesztési program részeként a helyi piacok fejlesztésére kiírt pályázat keretében nyerte el a város, a Pénzügyminisztérium támogatásával.

Azt írták, a törökbálinti piacra, amelyen több mint kilencven százalékban élelmiszert értékesítenek a környékbeli termelők és kereskedők, azért volt szükség, mert a régi piacteret elbontották, az ideiglenesen piacnak kijelölt hely pedig alkalmatlan volt a tartós üzemeltetésre.

Az új piac központi elhelyezkedéséből adódóan gyalogosan, kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

A helyi kistermelők mostantól állandó helyen, mobil pavilonokból árulhatják termékeiket – áll a közleményben, amelyben a fejlesztés hangsúlyos elemeként említették a zöldfelület rendezését, kialakítását, a közműfejlesztést és a mobilházon elhelyezett napelemet.