Áprilistól kormányablakbusz látja el Pacsa környékén az ügyfeleket

Helyi hírek

Áprilistól a helyi okmányiroda helyett Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, vagyis kormányablakbusz szolgáltatásait vehetik igénybe Pacsán és a város környékén az ott élő lakosok – tájékoztatta a Zala Vármegyei Kormányhivatal pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a mobil kormányablak az április 3-i héttől kezdődően bővülő kapacitással, hetente két napon – keddenként három óra, csütörtökönként két és fél óra időtartamban – áll az állampolgárok rendelkezésére. A változtatásnak köszönhetően az ügyfelek teljesebb körű szolgáltatáshoz jutnak, mivel a kormányablakbuszban olyan ügyek intézésére is lehetőség nyílik, amelyekre az okmányirodai keretek között eddig nem volt mód.

A kormányablakbusz által nyújtott szolgáltatások mellett a közeli városokban lévő kormányablakokat ugyancsak igénybe vehetik az állampolgárok, ennek előnye, hogy az okmányirodai ügyintézéssel szemben ezekben az ügyfélszolgálati irodákban online időpontfoglalásra is lehetőség nyílik. Pacsa vonzáskörzetében 30 kilométeres távolságon belül öt kormányablakban – Keszthelyen, Hévízen, Zalakaroson és két zalaegerszegi helyszínen -, továbbá a 32 kilométerre lévő Nagykanizsán is fogadják a Pacsa térségében élő ügyfeleket.

Mindezen felül a kormányablakokban, valamint a kormányablakbuszban elérhető ügyintézési lehetőségeken túl az egyre bővülő online ügyintézési módokat is igénybe vehetik az állampolgárok.

A zalai kormányhivatal tájékoztatása kitér arra is, hogy az ügyfélszolgálati tevékenység racionalizálásában a földrajzi elhelyezkedés, a közeli kormányablakok elérhetősége és a folyamatosan csökkenő ügyfélszám is szerepet játszott, továbbá a pacsai okmányiroda üzemeltetési költsége a hasonló ügyfélforgalmat bonyolító kormányablakokhoz képest rendkívül magas volt.

(MTI)