Pósánné Rácz Annamária kitüntetés

Állami kitüntetést kapott Pósán László felesége és a Debreceni Egyetem több munkatársa is

Helyi hírek

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Debreceni Egyetem több munkatársa is állami kitüntetésben részesült. Az elismeréseket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére rendezett budapesti ünnepségen vehették át.
Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Fári Miklós Gábor kertészmérnök, biológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növénytudományi Intézet Alkalmazott Növénybiológiai Tanszékének egyetemi tanára, Flaskó Tibor orvos, a Klinikai Központ Urológiai Klinika igazgatója, egyetemi docens,

Kárpáti István belgyógyász, nephrológus, az Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Nephrológiai Tanszékének egyetemi docense,

Pósánné Rácz Annamária (Pósán László fideszes országgyűlési képviselő felesége) oktatási főigazgató, Szabó Gábor, a biológiai tudomány doktora, az Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet Sejtbiológiai Tanszék egyetemi tanára.

A Debreceni Egyetem rektora elárulta, milyen egy jó pedagógus, majd kitüntette Pósán László feleségét

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

Szerafin Tamás, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézet Szívsebészeti nem önálló Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, Szirák Péter, a Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet egyetemi tanára, az Alföld folyóirat főszerkesztője és Török Ágnes, a Zeneművészeti Kar oktatási dékánhelyettese, egyetemi docens.

Az állami kitüntetéseket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, illetve Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át kedden a Pesti Vigadóban.

unideb.hu