Denevér- és kuvik odút helyeztek ki a Future of Debrecen munkatársai a Boldogfalvi kertben

Teljesült a lakosság igénye – „halálmadár” és denevérodút telepítettek Debrecenben

Helyi hírek

Lakossági igény mutatkozott a Boldogfalvi kertben lakók részéről a környezetükkel osztozó fajok segítésére, ezért helyezték ki “B” típusú odúkat, melyekben denevérek kuvikok* lakhatnak majd – írja a Future Of Debrecen közösségi oldalán.

*A kuvik (Athene noctua) a madarak osztályának bagolyalakúak rendjébe, a bagolyfélék családjába tartozó faj. A népnyelv halálmadárnak, halálbagolynak is nevezi.

Denevér- és kuvik odút helyeztek ki a Future of Debrecen munkatársai a Boldogfalvi kertben

2021 tavaszán indította el az önkormányzat a Future of Debrecen mozgalmat, egy fenntarthatósággal és egyéb zöld témákkal foglalkozó kampányt. A program egyszerre virtuális tudástár, közösségépítő központ és ötletbörze, amelynek eredményeit a város fenntartható fejlesztésénél kamatoztatják – írta korábban a Magyar Nemzet.

Hozzájuk köthető többek között az ültessünk tízezer fát Debrecenben program, a véderdősítési program, a használt sütőolaj begyújtő tartályok kihelyezése,

a közösségi kertek létrehozása, a madárodúk lepkeházak süngarázs létrehozása a Nagyerdőn és a elkezdték egy app fejlesztését, amivel  debreceni fákat lehet örökbe fogadni.

Fotók: Debrecen Önkormányzata

Madárodúkat, lepkeházat, békalakot, rovarhotelt és süngarázst adtak át Debrecenben, a Nagyerdőn