Safebebag Török Gergő és Vass Antal Debrecenből

Lopásbiztos strandtáskával bűvölte el a Cápákat két debreceni srác

Helyi hírek

Török Gergő és Vass Antal szuper találmányt mutatott be az RTL-en futó Cápák között vasárnap esti adásában. A SafeBeBag többek tetszését elnyerte, és befektető is akadt rá.

Ismét a műsor végére maradt az a pitch, amely üzletet is hozott. A debreceni fiúk megalkották az elvileg lopásbiztos SafeBeBaget, ami egy kevlárból (a golyóálló mellények anyaga) készült strandtáskát jelent.

Az ötlet Bali (Indonézia) szigetén született meg, ahol Gergőnek nem jött be a régi, törölközővel letakarós trükk: pillanatok alatt ellopták a táskáját a strandról. Nagyon ideges lett, és bár körülnézett a neten, nem talált olyan tolvajbiztos táskát, amivel megelőzhető lenne a baj. Idehaza sem bukkant megfelelően komplex termékre, így barátjával, Antival megalkották saját terméküket.

A brutál erős anyagból készült táska vízálló, hőálló és rendkívül nagy a szakítószilárdsága. Egyik oldala fix, a másikra pedig egy általuk fejlesztett speciális D-karika került. A táska oldalán egy számkódos zár található. A SafeBeBaget hozzá lehet kötni egy napernyőhöz, így sem belenyúlni nem tudnak, sem elvinni nem tudják.

Debreceni családi vállalkozás is befektetési ajánlatot kapott a Cápáktól – a Rotower igazi innovácó lehet a növénytermesztésben

Anti és Gergő tudást és mentorálást kért, hogy a nemzetközi piacra is kiléphessenek a termékkel. 32 millió forintért a cég 20 százalékát ajánlották fel a Cápáknak. Elárulták, van más ötletük is, a következő termékük egy fesztiválokon használható (FesztiBag), továbbfejlesztt övtáska lenne. Ennek hallatán az időközben kiszállt Moldován András “sertésmogul” majdnem meggondolta magát.

A két debreceni fiatalember végül Lakatos Istvántól, a Bravogroup Holding ügyvezetőjétől kapott ajánlatot. Lakatos 32 millió forint hitelt kínált a fiúknak, cserébe táskénként 3000 forint royalty-t. Anti és Gergő rövid tanakodás után 2200 forintos ellenajánlattal jött vissza, majd Lakatos István 2500 forintos royalty-jára mindketten rábólintottak, így az üzlet sikeresen megköttetett.

Az adás regisztrált felhasználók számára itt nézhető vissza.