Szeged, Tisza, árad, kiönt, víz, folyó, rakpart

Csiki-csuki: lehet, hogy csak pár napig kapják vissza az autósok a rakpartot

Helyi hírek Ország

A Tisza apadása miatt újra szárazra kerül a rakpart, pénteken már el is kezdik takarítani és a tervek szerint hétfőtől újra lehet rajta autózni – írta a város önkormányzati portálja, a szeged.hu.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. munkatársai pénteken elkezdik letakarítani a Tisza nyomait a rakpartról. A munkákkal a hétvégén végeznek, és hétfőtől már visszaállhat a normális közlekedési rend.

Azonban ez az állapot lehet, hogy nem sokáig tart, mivel az ATIVIZIG portálnak adott tájékoztatása szerint, a meteorológiai előrejelzések alapján – amelyek azért ilyen távon nem teljesen pontosak – a Tisza vízgyűjtő területén újabb csapadék várható, amelynek következtében a folyó ismét áradni fog.

Talán ez a bizonytalanság az oka annak, hogy a vízügy közösségi oldalán még a rakpart nyitásáról sincs hivatalos értesítés. Február utolsó napján itt hírelték, hogy lezárják a rakpartot, azóta csak egy duzzasztással és egy faértékesítéssel kapcsolatos információt osztott meg a társaság.

A szakemberek szerint ugyanis előfordulhat, hogy a vízszintemelkedés miatt a jövő hét végén ismét le kell zárni a Huszár Mátyás rakpartot.

Nyitókép: Frank Yvette