Nyíregyháza városa 599,75 millió forintot költhet idén a bölcsödék fejlesztésére

Helyi hírek

Nyíregyháza önkormányzata 599,75  millió forint támogatást nyert el új bölcsődei férőhelyek kialakítását célzó pályázata megvalósítására.

A projekt célja, hogy segítsék a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra visszatérését, ezáltal növeljék a foglalkoztatást. Az új bölcsődét a Honvéd utcában meglévő, jelenleg használaton kívüli ingatlanon hozzák létre. Az épület felújításával és átalakításával modern, három csoportszobás, harminchat férőhelyes bölcsődét létesítenek, emellett megújítják a játszóudvart, újjáépítik a kerítést és eszközöket is beszereznek.

A kivitelezés már megkezdődött, és a tervek szerint hat hónapot vesz igénybe, így a beruházás befejezése ősszel várható. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert forrásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A projekt keretében egyéb infrastrukturális fejlesztések is tervezve voltak, úgy, mint vízpermetezők kialakítása. A vízpermetezők kialakítása már korábban megvalósult az alábbi 4 bölcsődében: 16. sz. Aprajafalva Bölcsőde, 12. sz. Babaház Bölcsőde, 10. sz. Katica Bölcsőde, 5. sz. Őzike Bölcsőde. A bölcsődékben, a szükségletnek megfelelően 3 vagy 4 db vízpermetező került kialakításra.

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyermekek száma.