Ketten versengtek a Déri Múzeum vezetői székéért – megvan a közgyűlés döntése

Helyi hírek Kultúra

Dr. Angi János, az intézmény jelenlegi igazgatója dr. Bihari-Horváth László, a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum igazgatója is pályázik a Déri Múzeum vezetői székére – derült ki a Debreceni Közgyűlés leiratából.

A csütörtöki ülésen kiderült, hogy pályázati felhívásra két érvényes veadvány érkezett. Az egyik pályázó dr. Angi János, az múzeum jelenlegi igazgatója a másik pályázó dr. Bihari-Horváth László, a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum igazgatója.

Mindkét jelölt pályázata megfelelt a pályázati felhívásban előírt tartalmi és formai követelményeknek. A pályázók rendelkeznek a munkakör betöltéséhez szükséges jogszabályban előírt felsőfokú végzettséggel és szakirányú szakképzettséggel, idegennyelv-ismerettel, szakmai és vezetői gyakorlattal.

A szakmai bizottság a pályázókat még januárban meghallgatta és mindkettejüket egyhangúlag alkalmasnak értékelte a Déri Múzeum igazgatói munkakörének ellátására. A közgyűlésnek a bizottság véleményét mérlegelve kellett döntenie a pályázatokról. A csütörtöki közgyűlés úgy döntött, hogy  dr. Angi Jánost bízza meg a Déri Múzeum intézményvezetői munkakörével 2023. március 1-jétől 2028. február 28-ig.

A pozció betöltéséhez a kultúráért felelős miniszter egyetértése is szükséges, akinek egyetértő nyilatkozatát a közgyűlés döntését követően haladéktalanul megkéri az önkormányzat.

Százmillió forintból alakul át a Déri Múzeum egyik ismert kiállítása