CATL épül Debrecennél

A Dunántúlról és Budapestről is hoznak tüntetőket Debrecenbe a pénteki akkumulátorgyár-ellenes megmozdulásra

Helyi hírek

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk Mozgalom Debrecen határába, a 481-es és a 47-es út találkozásánál lévő körforgalomhoz február 24-én, pénteken, 14 órától.

Mint írják, határozott és kemény lépéseket fognak tenni a debreceni akkumulátorgyár megépítése ellen A párt szerint a kormány a debreceni emberek megkérdezése nélkül kezdte el az építkezést a területen.

Most Rád is szükség van, hogy megmutassuk: nem lehet a magyar emberek feje felett dönteni! Nem kérünk a kínai gigaberuházásból!
Arra kérünk minden tagunkat, szimpatizánsunkat, csatlakozzanak a Mi Hazánk 2023. február 24-én 14 órától pénteken megtartandó demonstrációjához

– üzenik a szervezők.

A helyszín térképen: https://goo.gl/maps/zWVWVngjW2CDgkX46

A demonstrációra ingyenes buszt biztosítanak az alábbi útvonalon: (Enying)-Székesfehérvár-Budapest-M3 autópálya A busz Budapestről 10 órakor indul a Keleti pályaudvartól, amelyre előzetesen regisztrálni kell a busz@mihazank.hu email címen.

Fotó: Munkagépekkel talajelőkészítő munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án. A valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházás keretében a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) közvetlenül 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt