Szeged, naplemente, szeles idő, időjárás, felhő, nap, Tisza

Változékony idő lesz a hétvégén Szegeden is

Helyi hírek Ország

Pénteken borult idő várható, majd szombat délután vékonyodik a felhőzet és emelkedik a hőmérséklet – Szegeden vasárnap akár 15-16 fok is lehet. Megszűnnek az éjszakai fagyok, de erős, lehet a szél a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő lesz, csak kisebb szakadozások, rövidebb napos időszakok valószínűek. Kisebb eső elszórtan, legkisebb eséllyel az ország délnyugati részein fordulhat elő. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul – Szegeden az utóbbi közelében lehet.

Szombaton a nap első felében nagyrészt erősen felhős lesz az ég, második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősen felhős vidékek is. A délnyugati, nyugati, majd átmenetileg az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Szegeden is szeles napunk lesz. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum 11 és 17 – nálunk 15 – fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős idő valószínű, majd a nap második felétől felhőátvonulásokra kell számítani. Délnyugaton néhol, máshol szórványosan előfordulhat eső, zápor, estefelé északkeleten a hegyekben havas eső is hullhat. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat – Szegeden mérséklődik a szél a szombatihoz képest. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul – Szegeden az utóbbi csúcsérték várható.

Nyitókép: Frank Yvette