Szeged-Csanád GA

Itthon sem bírt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szentlőrinccel

Helyi hírek Ország Sport

Az első félidőben hazai pályán rengeteg hibával játszott a Szeged, a második pedig kevés volt a fordításhoz, így sima vereséget láthatott a kissé vacogó közönség.

Az első félórában jobbára a középpályán folyt a játék, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A félóra végén azonban egy szerencsés pontrúgással szerzett vezetést a Szentlőrinc. Daróczi balról, 24 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda a sorfalon irányt változtatott, ami becsapta a jobbra mozduló Takácsot, így a labda akadálytalanul kötött ki a bal sarokban. (0–1)

A gól után rögtön Haruna egyenlíthetett volna, de 20 méteres lövését Prokop üggyel bajjal védeni tudta, az ismétlésnél Bíró már lesen volt. A 33. percben Novák fejesénél Takács bravúrjára volt szükség, majd a 37. percben egy újabb fejes után már kettővel vezettek a vendégek. Egy pontos jobb oldali beadására Keresztes érkezett jól és a jobb alsó sarokba fejelt. (0–2)

Érthetetlenül sok hibával és idegesen játszottak a hazaiak, a szentlőrinciek pedig ezt ki is használták és a 45. percben újabb gólt szereztek. Rétyi tartotta jól a labdát, kapura lőtt, a lövés egy védőn megpattant, a labda pedig a bal alsó sarokban pihent meg. (0-3)

A szünet után az első pillanattól kezdeményezőbb volt a Szeged, ez gyorsan eredményt is hozott, a 47. Haruna lépett ki a védők közül, kapura lőtt, de a labda a kapufáról kipattant, éppen Papp Áron elé aki zavartalanul passzolt a kapuba. (1–3). A gól után Gajdos is a kapuba talált, de a játékvezetők les miatt nem adták meg a találatot.

Záporoztak a helyzetek a szentlőrinci kapu előtt, gyakorlatilag az ellenfél a félpályát sem tudta átlépni a félidő első 10 percében. A vendégek játéka kimerült a védekezésben. A 80. percben egy pillanatnyi rövidzárlat után újabb gólt kapott a Szeged. Egy labdaeladás után Taipi az alsó sarokba lőtt. (1–4). Gólra gól jött, a 82. percben Kundrák balról cselezett befelé, majd jobbal a bal alsóba tekert. (2–4).

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – Nem tudom, hol kezdjem… Az első félidő után szörnyen éreztem magam, de így voltak vele a játékosok is. Uraltuk a meccset az elején, majd nyomás nélkül adtuk el a labdákat. Az első gól szerencsétlen volt, aztán jött az esély az egyenlítésre, de három méterről sem találtuk el a kaput. A szünet után reményt adtunk magunknak, de nehéz helyzetben voltunk. Sajnálom a szurkolóinkat, akik kijöttek erre a meccsre.

SZEGED-CSANÁD GA–SZENTLŐRINC 2–4 (0–39
Szeged, Szent Gellért Fórum, 400 néző. Vezeti: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)

SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey (Beronja, a szünetben), Temesvári, Tóth B., Kővári – Papp Á., Farkas A. (Rácz B., 69.), Szakály D., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, a szünetben), Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

SZENTLŐRINC: Prokop – Farkas M., Keresztes, Tamás L., László D. – Papp G. B. (Csörgő, 68.) – Pintér Á. (Radosevic, 58.), Daróczi, Kesztyűs (Havas, 76.), Rétyi (Vidnyánszky, 68.) – Novák Zs. (Taipi, 58.) Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Papp Á. (47.), Kundrák (82.), ill. Daróczi (29.), Keresztes (37.), Rétyi (45.), Taipi (80.)