Szeged-Csanád GA

Az utolsó percekben mentett pontot itthon a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

A második félidőben már a hazai csapat irányított, esélyük és labdájuk is volt a győzelemre, de meg kellett elégedniük a döntetlennel. Legközelebb vasárnap 15 órától a Szentlőrincet fogadja a Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban.

Jobb ritmusban kezdte a Győr a találkozót, a 13.percben a vezetést is kis híján megszerezték, de Vitális lövését Tóth Bence a felső léc segítségével a gólvonalról mentette. Támadásban maradt a Győr és a 24. percben a vezetést is megszerezte. Lacza Alex a baloldalon vezette a labdát, amit be akart adni, de a labda érdekes ívben hagyta el a lábát és a beadásra számító Takács János fölött a hálóba hullott. (0-1)

A félidő vége már sokkal kiegyenlített játékot hozott, több gól azonban nem született. A második félidő bátor játéka helyzeteket hozott, Papp Áron centikkel a kapu mellé, Gajdos Zsolt nem sokkal a kapu fölé fejelt, de Kundrák Norbert fejese is egy győri védőről ment szögletre. Érett a hazai gól.

A 87. percben a csereként beálló, első szegedi meccsét játszó Prosser Dánielt az alapvonal és a tizenhatos találkozásától 3 méterre vitte a földre Csinger Márk, amiért a második sárgáját is megkapta. Az emberelőnyt azonnal gólra váltotta a Szeged, Szakály Dénes szabadrúgására tökéletes ütemben érkezett Temesvári Attila és a védők fölé ugorva a kapus mozgásával ellentétes irányba fejelt a hálóba. (1-1)

A gól után egy perccel egy újabb szegedi támadás után Haruna a felső lécet találta el, a kipattanót pedig Gajdos rúgta fölé. A csapat a döntetlennel negyedik helyen áll a tabellán, 36 ponttal, a harmadik Győrnek 39, az ötödik Gyirmótnak 32 pontja van. Legközelebb vasárnap 15 órától a Szentlőrincet fogadja a Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban.

A mérkőzés 17. percében Simon Ádám egy ütközés után a karjára esett, le is kellett cserélni. A csapatkapitányról a kórházban kiderült, hogy egy helyen eltört a karja. Jobbulást!

Alekszandar Sztevanovics: – Az első félidő nem tetszett, féltünk játszani, emiatt szomorú voltam, és ki kell elemezni a hibákat. A második félidőben feljavult a játékunk, gyors oldalváltásokkal, nagyobb tempóban játszottunk. Hozzáteszem, a meccs első negyvenöt percében a Győr agresszívebben futballozott, de gratulálok a saját játékosaimnak, mert nem adták fel, és egyenlítettünk.
Tímár Krisztián: – Jó mérkőzésen vagyunk túl. Sikerült vezetnünk, de sajnálom, hogy a szünet előtt már három védőm kapott sárgát. A kiállítás befolyásolta a meccset, hiszen addig jól működött a rögzített szituációk levédekezése, ám a Szeged éppen egy ilyenből egyenlíthetett ki. Kézben tartottuk a meccset, ám meg kell tanulnunk nyerni. Fiatal a csapatom, örülünk az egy pontnak, de ha a szívemre teszem a kezem, akkor sajnálom az itt hagyott kettőt.

SZEGED-CSANÁD GA–ETO FC GYŐR 1–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Szalai Dániel)

SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey (Beronja, 80.), Temesvári, Tóth B., Kővári – Simon Á. (Farkas A., 19.), Szakály D. – Papp Á. (Rédling, 80.), Gajdos, Kundrák (Prosser, 66.) – Bíró B. (Haruna, 66.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

GYŐR: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Fodor F., Keresztes (Csontos, 78.) – Toma, Vitális (Kiss B., 78.), Kiss K. – Szendrei Á. (Babati, 48.), Morinígo (Priskin, 78.), Lacza (Szujó, 88.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Temesvári (88.), ill. Lacza (24.), kiállítva: Csinger (87.).