Hódmezővásárhely, modellautó, Mammuth Works, vállalkozás, kamara

A Mammuth Works modellautója a kamara vásárhelyi kihelyezett elnökségi ülésén

Gazdaság Helyi hírek Ország

A világon egyedülálló, egyedi R/C autót gyártó hódmezővásárhelyi testvérpár, Kiss Attila és Kiss Csaba által megálmodott vállalkozás, a Mammuth Works is bemutatkozott hétfő délután a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hódmezővásárhelyi kihelyezett a Hotel Ginkgóban.

A testvérpár nemrégiben az RTL Klub Cápák között című üzleti valóság show-jában is bemutatkozott, ahol óriási sikert aratva szereztek befektetőket vállalkozásuk fejlesztéséhez. A Moldován András, a Jack’s Burger étteremlánc tulajdonosa, valamint Balogh Péter, az iGo navigációs szoftvert megalkotó NNG korábbi alapítója és tulajdonosa nem csak pénzzel, hanem mentorálással is támogatja őket.

Az eseményen a testvérpár történetét, és hosszú éveken át tartó kitartó, sokszor kudarcokon átívelő munkáját ismerhették meg a rendezvény résztvevői. A szabadúszó 3D grafikus, formatervező, illetve szoftverfejlesztő páros modelljei könnyen navigálhatók, kerekeik menet közben külön-külön vezérelhetők a saját fejlesztésű szoftverrel. Attila a műszaki részért, a szoftveres vezérlésért, a mechanikus alkatrészekért felel, míg Csaba az anyagokkal, a formatervezéssel foglalkozik.

A most még csak garázsban készülő három kilós autómodell hatvan méteren, három és fél másodperc alatt éri el a 110 kilométer tempót, az erősebb, 5 és fél lóerős változat végsebessége 150 kilométer per óra.

A kihelyezett elnökségi ülés további témái között szerepelt a gazdasági önkormányzat idei üzleti terve, valamint a kamara országosan is egyedülálló Kamarai Pénzügyi Alapok pályázati rendszere.

Fotók: Frank Yvette