Hajdú-bihari fideszes képviselők

Vállalják arcukkal a véleményüket az akkumulátorgyárról! Levelet kaptak a hajdú-bihari országgyűlési képviselők

Helyi hírek

Hajdú-Bihar megyei egyéni országgyűlési képviselőinek címezte levelét a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen nevű Facebook-csoport. A címzettek tehát: Kósa Lajos, Pósán László, Tasó László, Vitányi István, Tiba István és Bodó Sándor (mindannyian a Fidesz-KDNP színeiben ülnek a parlamentben).

Így szól a levél:

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön és képviselőtársai is nyomon követik azt, a városunk és jó néhány megyei település sorsát – több emberöltőre meghatározó, nehéz döntési folyamatot,- ami egy fokozottan veszélyes üzemű „gigaberuházásról”szól.

Felgyorsultak az események, hisz az 2022. augusztus 9-ei bejelentés után – miszerint akkumulátorgyár épül – majd 2022. dec.5-én kérték meg a hatósági engedélyt. A két időpont között ismertek hiányában döntött a debreceni közgyűlés többsége a Déli Ipari Park területének eladásáról.

A felgyorsuló események az állampolgárokat, Debrecen és a megye lakóit váratlanul érték, s nagy felháborodással fogadtuk, hogy nélkülünk, a fejünk felett hoznak generációkat veszélyeztető döntést.

A kikényszerített január 9-ei közmeghallgatáson számtalan szakmai kérdésre nem kaptunk válasz, közel ezer ember egységesen elutasította a gyár építését, s kifogásoltuk, hogy a döntés előtt nem kérték ki a lakosság véleményét.

Ön és képviselőtársai, akik minket képviselnek, eddig nem hallatták hangjukat, nem láttuk Önöket a közmeghallgatáson sem!

Úgy éreztük, hogy Debrecen város vezetői a fejünk felett a kormány jóváhagyásával eladják a jövőnket, gyermekeink, unokáink egészségét veszélyeztetve.

Miután ez az építkezés-sorozat Debrecen teljes lakosságát, Mikepércs, Sáránd,Derecske, Ebes, Hajdúszovát és még Hajdúszoboszlót is érinti, sőt Békés megye egy részét is, elvárjuk,hogy Önök, akiket a mi képviseletünkre választottak meg, vállalják azt, hogy az akkumulátorgyár építésének ellenzőivel végre leülnek beszélgetni a problémákról. Ne dugják homokba a fejüket, vállalják a véleményüket, és segítsenek a törvényes eljárásrend betartatásában, hiszen engedély nélküli építkezések zajlanak kiváló minőségű termőföldön!

Kérjük, hogy még a 2023. január 20-ai második közmeghallgatás előtt adjanak lehetőséget a lakossági képviselőinkkel való eszmecserére! Nekünk egy semleges helyszín, bármilyen időpont megfelel! Nézzünk szembe a problémákkal, vállalják az arcukkal a véleményüket, hisz a többség akarata kötelez!

A lakosság jóváhagyása nélkül ebben az ügyben ne szülessen döntés! Haladéktalanul várjuk válaszukat! 

Debrecen: 2023. január 18. Üdvözlettel:

Ne épüljön akkumlátorgyár Debrecenben aktivistái: Szabó Tamás, Somogyi László, Tukoráné Kádár Ibolya, Szabó Zoltán

Nem csak a vízfelhasználás miatt aggályos a CATL akkumulátorgyára – Debreceni civilek egyéb veszélyekre figyelmeztetnek