Virágzik a téltemető virág a debreceni Nagyerdőben

Virágzik a téltemető a Nagyerdőn, még nem sejti, hogy jön a lehűlés

Helyi hírek

Virágzik a téltemető virág (Eranthis hyemalis) a debreceni Nagyerdő parkerdei területén 2023. január 17-én. Az évszakhoz képest enyhébb időjárás miatt az avar alól előbújt és virágzásnak indult a hazánkban védett növény. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt.

A folytatásban: frontok érkeznek egymás után, majd jön a lehűlés:

Kedden napközben átmenetileg kevesebb helyen eshet, többfelé felszakadozik a felhőzet, átmenetileg kisüt a nap. Délután délnyugat felől viszont újabb kiadós eső érkezik. Az ország keleti, délkeleti felén élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Délután 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán felszakadozik a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, ugyanakkor elszórtan záporok alakulhatnak ki, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 14 fok között alakulhat, továbbra is délkeleten lehet a legmelegebb.

Csütörtökön is sok felhő lesz fölöttünk, eleinte több, délután kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. Havas eső, kisebb havazás néhol a Dunántúlon és északon alakulhat ki. Az északiasra forduló szelet a Dunántúlon és északkeleten élénk lökések kísérhetik. Lehűlés kezdődik, délután már csak 2-9 fokra számíthatunk.

Pénteken jelentős bizonytalanság mellett egy újabb mediterrán ciklon érkezhet, ezúttal kelet, délkelet felől. Az erősen felhős, borult időben az ország keleti felén várható eső, az Északi-középhegységben havas eső, havazás. Az északi-északnyugati szél sokfelé felerősödhet. Tovább csökken a hőmérséklet, 0 és +6 fok közötti maximumokat mérhetünk. (Időkép)