Kedden kinyit a Tiszavirág Sportuszoda

Gazdaság Helyi hírek Ország Sport

Először Mihállfy Béla országgyűlési képviselő posztjából értesültünk arról, hogy kinyithat a Tiszavirág Sportuszoda, majd nem sokkal később ezt az önkormányzat hivatalos oldala, a szeged.hu cikke is megerősítette.

Ma a kormány döntött és 117 856 000 forint támogatást kaphat az önkormányzat az első negyedévre a Tiszavirág Uszoda megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére, amennyiben úgy döntenek, hogy elfogadják és kinyitják az uszodát! – írta péntek délután közösségi oldalán Mihállfy Béla országgyűlési képviselő.

A poszt címe: Újabb siker: kinyithat a Tiszavirág Uszoda! Befejezése pedig az, hogy a kormány ismét bizonyította, hogy a szegediek és a szegedi sportolók mellett áll! A péntek délutáni hír nem előzmény nélküli, egy nappal korábban arról posztolt a politikus, hogy “Csakis a városvezetésen múlik a Tiszavirág uszoda működése!”

Botka: a kormánytól függ nyitva maradhat-e januártól a Tiszavirág Sportuszoda

Már elértük azt, hogy a háború és a szankciók okozta energiaválság enyhítésére a város 1,3 milliárd forint rezsitámogatást kapjon a kormánytól. Ezen felül tavaly a Tiszavirág Uszoda üzemeltetésére a kormány 70 millió forintot adott a szegedi önkormányzatnak. Most is azért dolgozom, hogy még több támogatáshoz jusson a város és az uszoda – írta csütörtökön Mihállfy Béla és kérte a városvezetést, hogy hallja meg a szegedi sportegyesületek és a szegediek hangját és nyissa ki a város uszodáját.

A hír annak tükrében is érdekes, hogy az önkormányzat portálja, a szeged.hu tegnap egyik cikkének címében leszögezte, hogy “Március 3-án nyílik a Tiszavirág Sportuszoda, február 3-án a városi, mert akkor lehet kinyitni”.

Frissítés:

Az Orbán-kormánytól 117 millió 856 ezer forintot kap a város arra, hogy a Tiszavirág Sportuszodába visszatérhessenek a szegediek – írta péntek délután 5 órakor élesített cikkében a szeged.hu.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tájékoztatta Szeged önkormányzatát arról, hogy az első negyedévre adják a fenti összeget. A pénz igazából csak az uszoda egy havi rezsiszámlájára elég. A kormány azt kérte Szegedtől, január 23-áig nyissa meg az intézményt, ám város már egy héttel korábban, január 17-én kinyitja a Tiszavirágot. Kedden reggel nyolc órára tudják úgy felfűteni az épületet, hogy az sportolásra alkalmas legyen.

Nyitókép: Frank Yvette