Levette a lábáról a nyomkövetőjét egy 17 éves téglási lány

Levette a lábáról a nyomkövetőjét egy 17 éves téglási lány, hogy barátaival találkozhasson

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség kényszerintézkedés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal nő ellen, aki találkozni akart a barátaival, ezért levágta a lábáról az informatikai eszközt.

A vád szerint a 17 éves fiatalkorú ellen indult más büntetőügyben az illetékes bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét 2021. november 24-én, majd a vádirat benyújtását követően az illetékes bíróság a 2022. február 11. napján véglegessé vált döntésével a bűnügyi felügyeletet fenntartotta az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A bíróság a fiatalkorú vonatkozásában a kényszerintézkedés végrehajtási helyeként a téglási lakásotthont jelölte ki, ahol a lány a korábbiakban is élt életvitelszerűen, mivel állami gondoskodás hatálya alatt állt. A bűnügyi felügyelet végrehajtását a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszköz biztosította, amelyet a lábán viselt folyamatosan.

A fiatalkorú nő 2022. március 11. napján a késő esti órákban a bírói döntésben foglaltak ellenére elhagyta a lakásotthont, a mozgást követő technikai eszköz gumipántját a lábáról levágta és azt egy közeli ház udvarára bedobta. Ezt követően röviddel találkozott a közelben várakozó két fiú ismerősével, akik őt személygépkocsival Nyírbogátra vitték. A nyomozó hatóság a vádlottat másnap Nyírbogát településen elfogta és visszaszállította őt a téglási lakásotthonba, majd ott másik mozgást követő technikai eszközt helyeztek el a lábára.

A vádlott 2022. március 14-én az esti órákban ismét bírói engedély nélkül és a gyermekfelügyelő határozott tiltása ellenére futva távozott a lakásotthonból, azonban a technikai eszköz jelzése alapján őt a rendőrség rövid időn belül elfogta, majd őrizetbe vételét rendelte el, aztán pedig az illetékes bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét megszüntette és szigorúbb kényszerintézkedést, a letartóztatását rendelte el. Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 2 rendbeli kényszerintézkedés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a fiatalkorú vádlottat felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetésre ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy a vádlott a fogházbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.